Metavarse'te Hac İbadeti Yapılabilir Mi? Sanal Hac Mümkün mü? Arabistan Kabe'yi Sanal Evrene Taşıdı

Son dönemin en popüler konusu Metaverse Evreni oldu. Suudi Arabistan Krallığı da bu teknolojiye adım attı. Kabe'yi sanal evrene taşıyan Arabistan yönetimi hac mekanlarının simülasyonunu da evrene taşıdı. Peki Metaverse'te Hac İbadeti Mümkün mü?

Metaverse girişimine Suudi Arabistan da katıldı. Kabe'yi sanal evrene taşıyan Arabistan yönetimi, "Hacerülesved" taşını sanal evrende ziyaret edilebilmesinin önünü açtı.

Metaverse'te Hac İbadeti Mümkün Mü?

Büyük dijital dönüşüme dini hayat da dahil oldu. Pandemi nedeniyle getirilen Hac yasağı Arabistan yönetimini yeni kararlar almaya itti. Toplu ibadet yasağı ile karşılaşan milyonlarca müslümanı ilgililendiren Metaverse adımı atıldı. Sanal Kabe Turlarının düzenlenmesi an meselesi...

Sanal Hac Yapılabilir mi?

Kabe'nin sanal olarak ziyaret edilebilmesine olanak sağlayan projede Hacerülesved taşı sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla ziyaret edilebilecek.

Metavarse'te Hac İbadeti Yapılabilir Mi? Sanal Hac Mümkün mü? Arabistan Kabe'yi Sanal Evrene Taşıdı

Metaverse projesinde sanal gerçeklik gözlükleri ile müslümanların evlerinden Kabe'yi ziyaret edebileceği, Mekke'deki başlıca Hac mekanlarının simülasyonlarına yer verileceği kaydedildi.

Hac Yasağı Bir Fırsat Doğurdu: Sanal Kabe Turlarında Patlama Yaşanıyor

Bu simülasyonun sadece görme ve işitme duyusuna hitap etmediğini, aynı zamanda kullanıcıların dokunma ve koku deneyimlerini de yaşayacağı ifade ediliyor.

Metavarse'te Hac İbadeti Yapılabilir Mi? Sanal Hac Mümkün mü? Arabistan Kabe'yi Sanal Evrene Taşıdı ile ilgili etiketler Kabe metaverse
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.