Metal işçileri İzmit'te miting düzenledi

İzmit Ulusal İrade Meydanı’nda düzenlenen “Metal Emekçileri Büyük Yürüyüş ve Mitingi”ne, farklı illerden işçiler katılım gösterdi. Binlerce işçi Doğu Kışla Parkı ve Hasan Gemici Spor Salonu otoparkına park eden otobüslerden inip kortejler halinde yürüyerek Ulusal İrade Meydanı’na giriş yaptı.

Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) arasında 12 Ekim 2021'de başlayıp 130 bin işçiyi ilgilendiren Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin grev kararıyla sonuçlanmasının peşinde eylemler devam ediyor. Türk Metal üyesi yüz bine yakın işçi Kocaeli’de bir araya geldi. İşçiler, MESS’in yüzde 17’lik zammını protesto etmek amacıyla alanlara çıktı.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, yaptığı konuşmada, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde MESS yetkililerinin uzlaşmaz davranış sergilediğini belirterek, metal işçilerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Bu mitingi yalnızca metal işçileri için düzenlemediklerini anlatan Kavlak, “Bu miting, pandemi döneminde canları pahasına çalışan bütün emekçiler içindir. İşten atılan, ücretsiz izne çıkarılan tüm emekçiler içindir. Bu büyük miting, örgütsüz işçiler, elastik, kuralsız, güvencesiz çalışanlar, işsizler, emeklilikte yaşa takılanlar, gelecekten umudunu yitirmiş gençler içindir.” değerlendirmesini yaptı.

"SÜREÇ MASADA BİTMELİ"

Kavlak, insanca yaşamak istediklerini dile getiririrken şu ifadeleri kullandı:

Sosyal diyaloğu hiç terk etmedik, anlaşmak için her yolu denedik, iyi niyetimizi gösterdik oysa gördük fakat muhatabımız bunu anlamıyor; bizi zorluyor, zora koşuyor. Bu süreci uzlaştırma içinde masada son vermek istiyoruz fakat olmazsa işi sokaklara taşımayı da iyi biliriz. Sokakların yabancısı değiliz, o sokaklarda büyüdük, o sokaklardan geldik, gerektiğinde yine o sokaklara döneriz, eylemin kralını yaparız.

Sizden aldığımız güçle, desteğinizle, işte bu alanın gücüyle o masada en iyisini yerine getirmek, en iyisini elde etmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Yeniden haykıracağız. Nefesimiz yettiğince bağıracağız. Bir defa daha hep beraber. Eylemse eylem, grevse grev.

Metal işçileri İzmit'te miting düzenledi ile ilgili etiketler İzmit türk metal sendikası grev miting
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.