"Met" tehlikesi kapımızda! Türkiye'de adı "Breaking Bad" isimli dizi ile duyuldu

Türkiye önümüzdeki günlerde, pek çok kişinin adını "Breaking Bad" isimli dizi ile duyduğu "met" adlı uyuşturucuyu konuşacağa benziyor. Bursa ve Balıkesir'de bu tehlikeli uyuşturucunun yoğun şekilde kullanılmaya başlandığı iddia edildi.

Türkiye son dönemde başarılı uyuşturucu operasyonları ile adından söz ettiriyor. Peş peşe düzenlenen operasyonlar ile kokain, eroin ve yasa dışı kenevir üretimi büyük sekteye uğratıldı.

Geçtiğimiz yıllarda, özellikle büyük şehirlerde istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına sebep olan bonzai sorununda da kararlı bir mücadele ile sonuç alındı.

BU KEZ “MET” TEHLİKESİ


Ancak Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk bugün köşesinde yeni bir tehlikeye karşı yetkilileri uyardı.

Türkiye'de adı, özellikle gençler arasında büyük bir hayran kitlesi bulunan "Breaking Bad" dizisi ile duyulan "met" isimli uyuşturucuya dikkat çekti.

"Kokainden, eroinden söz ederken, Bursa, Balıkesir yöresinde yeni bir salgın başladı. Daha çok gençlerin kullandığı Metamfetamin halk arasında ise “MET” diye bilinen uyuşturucu Türkiye'nin başına bela oldu." diye yazan Öztürk bu uyuşturucunun kullanımının giderek yaygınlaştığına vurgu yaptı.

Saygı Öztürk şu ifadeleri kullandı;

"Ölüme yol açıyor, sokaklarda yarı canlı dolaştıran, kısaca kullanıcıların yaşamlarını sonsuza dek değiştirecek çok yaygın, tehlikeli ve farklı bir madde kullanımı ile karşı karşıyız. İçişleri Bakanı, Avrupa'da “Mal” bulunamadığını belirtiyor. Ama “Mal” ülkemizde giderek artıyor. Haberiniz olsun…"

"Met" tehlikesi kapımızda! Türkiye'de adı "Breaking Bad" isimli dizi ile duyuldu

EMNİYET DE UYARDI

Diğer yandan Emniyet Genel Müdürlüğünün "met" tehdidine karşı resmi internet sitesi üzerinden yakın zaman önce önemli bir uyarı yaptığı ortaya çıktı.

"Asla Met Kullanma" başlığı ile gençleri bu tehlikeli uyuşturucuya karşı uyaran Emniyet, "Son yıllarda ülkemiz sokaklarında, metamfetamin isimli narkotik maddenin kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Ülkemizdeki ilk yakalama 2009 yılında İstanbul’da yapılmıştır. 2019 tüm yılda 1 ton 42 kilogram, 2020 yılı içinde ise 4 ton 168 kilogramlık miktarda metamfetamin ele geçirilmiştir." bilgisini verdi.

Türkiye'de Met, Kristal, Buz, Ateş/Buz ve Metin Amca gibi isimlerle pazarlanmakta olan bu tehlikeli uyuşturucu ile ilgili şu uyarılarda bulunuldu;

"Türkiye genelinde 81 ilimizde ve birçok ilçemizde görülen metamfetamin maddesi, yoğunlukla kırılmış kristal, buz, cam parçaları veya limon tuzu görünümündedir. Metamfetaminin hemen her yöntemle suiistimali mümkün olduğu gibi genel olarak cam pipolar vasıtasıyla kullanılır.

Metamfetamin; çok tehlikeli, tamamen sentetik, kuvvetli bağımlılık potansiyeli olan ve kullanıcılarda çok kısa sürede bipolar bozukluk, paranoya ve şizofreni veya diğer ciddi sağlık sorunlarına hatta ölümlere neden olabilen bir maddedir.

Kolluk birimlerimiz alanda olağanüstü bir çaba sarf etmektedir. Ailelerimizin de bu maddeyle mücadelede bizlere destek olmalarını, çocuklarına duyarlılıkla yaklaşmalarını ve elde ettikleri bilgileri paylaşmalarını talep etmekteyiz."

"Met" tehlikesi kapımızda! Türkiye'de adı "Breaking Bad" isimli dizi ile duyuldu ile ilgili etiketler Sözcü uyuşturucu Saygı Öztürk metamfetamin
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.