'Mesut Yılmaz'ın psikolojisi oğlunun acısıyla çöktü'

Geçen Ekim ayında 73 yaşındayken vefat eden eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, acı kaybın ardından ilk kez konuştu. Oğlunun acısı dinmeden eşini de toprağa veren Berna Yılmaz, "Oğlumuzdan daha uzun yaşamış olmak ona ağır geldi." ifadesini kullandı.

2017 yılının aralık ayında 38 yaşındaki büyük oğlu Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle sarsılan Berna Yılmaz, 2020 yılının ekim ayında eşi Mesut Yılmaz'ı toprağa verdi.

Yaşadığı acıların ardından ilk kez konuşan Berna Yılmaz, Mesut Yılmaz'ın, oğlunun acısını kaldıramadığını, hastalıklarının bu süreçten sonra arttığını söyledi.

Posta'dan Alev Gürsoy Cimin'in sorularını yanıtlayan Berna Yılmaz, eşinin hastalığının 2019 yılında akciğer kanseri olarak başladığını, ardından ameliyat ve kemoterapi tedavileri ile sağlığına kavuştuğunu belirtti. Mayıs ayında beyninde metastaz olduğunun ortaya çıkması ile birlikte sağlık durumunun giderek kötüleştiğini kaydeden Yılmaz, 46 günlük hastane sürecinin böyle başladığını ve doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadığını ifade etti.

'Mesut Yılmaz'ın psikolojisi oğlunun acısıyla çöktü'

'PSİKOLOJİSİ OĞLUNUN ACISIYLA ÇÖKTÜ'

Mesut Yılmaz'ın psikolojisinin oğlunun kaybıyla çöktüğünü aktaran Berna Yılmaz, eşinin hislerini belli etmeyen, çok ketum biri olduğunu ve acısını hep içinde yaşadığını en sonun da da bu acıya dayanamadığını sözlerine ekledi.

Oğlundan uzun yaşamanın Mesut Yılmaz'a ağır geldiğini söyleyen Berna Yılmaz, "Bence bu acı, geçirdiği acımasız hastalığın başlangıcı oldu." dedi.

'Mesut Yılmaz'ın psikolojisi oğlunun acısıyla çöktü' - Resim : 2

'TÜM VASİYETİ HASAN'A OLAN NASİHATLERİ'

Son dönemde Mesut Yılmaz ile neler konuştuğu ve bir vasiyeti olup olmadığı sorulan Berna Yılmaz, eşinin özel hayatında çok konuşkan biri olmadığını, oğlunu kaybetmenin ardından ise daha da sessizleştiğini ifade etti.

Berna Yılmaz, "Küçük oğlumuz Hasan’la iş hayatını ve özel hislerini eskisinden çok paylaşmaya başladı. Büyük torunumuz Ceylin, ona hayat ışığı, yaşamının en büyük desteği oldu. Küçük torunumuz Mesut Kaan bu duygularını katladı, son anlarına kadar huzurla yaşadı. Yaşamı boyunca, her şeyimizi paylaştığımız bir hayat yaşadık. Tüm vasiyeti oğlumuz Hasan’a verdiği nasihatlerdi. Hastanedeyken geleceği ve ailemiz için ona nasihatler verdi." şeklinde konuştu.

EVLAT ACISI YAŞAYAN KADINLAR DAHA NAHİF, ERKEKLER DAHA DİRAYETLİ OLUR

'Mesut Bey, sağlığında her Cuma Yavuz’un kabrini ziyaret edermiş, değil mi?' sorusu yöneltilen Yılmaz, şu yanıtı verdi:

"Doğrudur. Cuma günleri, çevremizdeki komşu camilerin hocalarıyla önce Yavuz’u ziyaret edip dua ederdi, daha sonra da namaza katılırdı. Hocalarımıza da müteşekkirim, Mesut’un rahatsızlığından sonra da aynı ritüel devam etti. Şimdide bu ritüeli hem Yavuz’um ve Mesut’um için sürdürüyorlar. Evlat acısı yaşayan kadınlar daha nahif, erkekler daha dirayetli olur. Erkekler de ağlar ama onlar kapanıp yastık ıslatır, kadınlar bunu daha rahat paylaşır."

BERNA YILMAZ RÖPORTAJININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

'Mesut Yılmaz'ın psikolojisi oğlunun acısıyla çöktü' ile ilgili etiketler Mesut Yılmaz vefat berna yılmaz Başbakan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.