Mesut Yılmaz hayatta, gazetecilik öldü

Türkiye dün akşam, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın vefat ettiğine yönelik sosyal medya dedikoduları ile çalkalandı. İddiaların gerçeği yansıtmadığı kısa sürede ortaya çıkarken Türk medyasından bazı isimler, geçmişte benzer olaylarda yaşandığı gibi, yine kötü sınav verdi

Eski başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın vefat ettiğine yönelik iddialar dün akşam sosyal medyada en çok konuluşan konuların başındaydı.

Mesut Yılmaz’ın yaşamını yitirdiğine yönelik iddiaları eşi Berna Yılmaz yalanladı ve Mesut Yılmaz'ın tedavisine devam edildiğini duyurdu.

Söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığı kısa sürede ortaya çıkarken, sosyal medyada yayılan bilinçsiz ve sorumsuz mesajlar büyük tepki topladı.

Yılmaz'ın hayatını kaybettiğine ilişkin paylaşımlara ilk tepki, eski başbakanın yakın dostu iş adamı Abdurrahim Albayrak'tan geldi. Albayrak, "Yazıktır, günahtır. Bunlar hoş şeyler değil, herkesin ailesi var. Tedavisi yoğun bakımda değil odasında sürüyor." açıklaması yaptı.

DEZENFORMASYON VE ÇİRKİN YORUM

Konuyla ilgili en özenli tutum takınması beklenen kesimlerin başında gelen gazeteciler de "Mesut Yılmaz öldü" söylentisi sırasında kötü sınav verdi.

Geçmişte yaşanan asılsız "vefat" haberlerinden gerekli dersleri çıkarmadığı gözlenen Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, dedikodular üzerine Twitter hesabında yaptığı açıklamada iki büyük hataya imza attı.

Asılsız "Mesut Yılmaz öldü" söylentisinin yayılmasına alet olan Albayrak, sosyal medya hesabından "Mesut Yılmaz ölmüş. Keşke 'İyi bilirdik' diyebilseydik..." mesajını paylaştı.

Albayrak'ın asılsız haberin yayılmasına katkı sağlaması kadar, "iyi bilmezdik" notu da tepki topladı.

Gazeteci Nuh Albayrak'ın bu notuna aralarında meslektaşlarının da bulunduğu çok sayıda isimden sert tepkiler geldi.

Mesut Yılmaz hayatta, gazetecilik öldü

YILMAZ UZUN SÜREDİR SAĞLIK SORUNLARI İLE MÜCADELE EDİYOR

Yılmaz’ın geçen yılın Ocak ayında yaptırdığı rutin sağlık kontrolünde akciğerinde tümöre rastlanmıştı. 23 Ocak 2019'da yapılan operasyon sonucu kanserli tümör temizlenmişti.

Mayıs 2020'de bu defa beyin sapında tümör saptanan Yılmaz, gerçekleştirilen ameliyat sonrası tedavi görüyordu.

 

 

Mesut Yılmaz hayatta, gazetecilik öldü ile ilgili etiketler Abdurrahim Albayrak Mesut Yılmaz nuh albayrak gazetecilik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.