Mesut Urgancılar: Tarih tekerrür etmeyecek

Mesut Urgancılar: "1986-87 ve 1992-93 sezonlarında şampiyonluk yolundaki rakip yine aynı rakipti. 86-87 sezonu Malatyaspor ile 92-93 sezonu ise 8-0 ile travmaya dönüşmüştü. Şimdi rakibin son maçı Malatyaspor ile ve averaja da ihtiyaçları var...! Tarih tekerrür etmeyecek!" 

Süper Lig'in 40. haftasında deplasmanda Galatasaray'a, 41. haftasında da evinde Fatih Karagümrük'e 2-1 mağlup olarak şampiyonluk yarışında büyük yara alan Beşiktaş, cumartesi günü Göztepe'yi deplasmanda yenmek zorunda...

Aynı puanda olduğu (81) Galatasaray ile ikili averajı eşit olan Siyah-Beyazlı takım, genel averajda 2 gol avantajın sahibi... Büyük tehlikeyi derinden hisseden Beşiktaş camiası, yine de mutlu sona ulaşacaklarından şüphe duymuyor.

Asbaşkanı Emre Kocadağ'ın maçı çıkışı, "Allah'ın izniyle şampiyon olacağız. Avantaj bizde. Cuma günü inşallah güzel bir yolculuğa çıkacağız, Beşiktaşlılar buna inansın" sözleri, bunu gösteriyor. 

Kocadağ gibi genel sekreter Mesut Urgancılar da şampiyonluktan emin... Urgancılar, Galatasaray'la geçmişte averaja kalan ve kaybettikleri "şaibeli" şampiyonluklara göndermede bulundu. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Urgancılar, "1986-87 ve 1992-93 sezonlarında şampiyonluk yolundaki rakip yine aynı rakipti. 86-87 sezonu Malatyaspor ile 92-93 sezonu ise 8-0 ile travmaya dönüşmüştü. Şimdi rakibin son maçı Malatyaspor ile ve averaja da ihtiyaçları var...! Tarih tekerrür etmeyecek!" dedi.

Mesut Urgancılar: Tarih tekerrür etmeyecek

GEÇMİŞTE NE OLMUŞTU?

1986-87 sezonunda son haftalara Galatasaray ile Beşiktaş şampiyonluk yarışında girdi. 2 puanlı sistemde ve 16 takımla oynanan sezonun son maçında Ali Sami Yen'de Eskişehirspor'u ağırlayan Sarı-Kırmızılılar, 2-1 galip gelerek mutlu sona ulaştı. Beşiktaş ise Denizlispor'la 1-1 berabere kaldı. 

Yıllar sonra teknik direktör Mesut Bakkal anı kitabında Galatasaray'ın teşvif primini itiraf etti. Bakkal, Denizlispor forması giydiği dönemde 1986-1987 sezonunun sondan bir önceki haftasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldıkları maç sonrası Galatasaray'dan 2'şer milyon lira teşvik primi aldıklarını yazdı.

Maç anılarını yazan bir futbolsever ise ligin ilk yarısında oynanan Galatasaray'ın 2-1 kazandığı Malatyaspor maçnı, "Maç 1-1 berabere iken hakem Oğuz Sarvan, maçı g.saray 2. golü bulana kadar sürdürmüştür. ayrıca G.saray’ın ilk golüde ilk yarının uzatma dakikalarında gelmiştir. Savaş Koç’ın attığı golün santrası dahi yapılmamış ve bütün oyuncular sahanın içinde birbirlerine girmişler" diye anlatıyor.

Aynı Malatyaspor sondan 3. hafta Beşiktaş'ı ağırlıyor ve 1-0 kazanarak şampiyonluğun kaderini belirliyordu.

KALECİ ZALAD ŞİKE YAPTI MI?

92-93 sezonunda ise G.Saray'ın deplasmanda Ankaragücü'nü 8-0 mağlup edip, Beşiktaş'ın önünde şampiyonluk ipini göğüslemesi hala tartışma konusu... Siyah-Beyazlı taraftarlar o maçta Ankaragücü kalecisi Zalad'ın şike yaptığı savunuyor. Yugoslav kaleci yıllar sonra bunu itiraf etmişti.

Gol averajına ihtiacı olan Galatasaray'ın rakip kaleciyi satın aldığı iddialarını Hayrettin Demirbaş ise "Kesinlikle Galatasaray şike yapmadı. Tam aksine Ankaragücü'ne müthiş bir teşvik primi gitmişti. Ama biz Real Madrid gibi oynayıp fark attık.Bir pozisyonda Ankaragücü masörü 'penaltı' diyerek sahaya atladı. 'Bu ne heyecan' dediğimde 'Maçı kazanırsak 1 senelik primi cebe koyacağız' demişti" sözleriyle çürütmüştü.

 HAYRETTİN DEMİRBAŞ'IN FANATİK'TEKİ RÖPORTAJI

Mesut Urgancılar: Tarih tekerrür etmeyecek ile ilgili etiketler Beşiktaş Galatasaray Yeni Malatyaspor Mesut Urgancılar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.