Mesut Özil kazandığı kupalar! Mesut Özil Şampiyonlar Ligi'ni kazandı mı?

Mesut Özil'in kariyeri boyunca kazandığı kupalar nelerdir sorusunun yanıtı haberimizde. Fenerbahçe'nin yeni transferi dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil'in kazandığı kupalar bir müzeyi dolduracak sayıda. Peki, Mesut Özil Şampiyonlar Ligi'ni kazandı mı?

Mesut Özil hangi kupaları kazandı, Fenerbahçe'nin yeni transferi Mesut Özi'in kariyeri boyunca kazandığı kupalar ve başarılar haberimizde.

MESUT ÖZİL KAZANDIĞI KUPALAR NELER?

2021 yılının ilk bombasını Fenerbahçe patlatıyor. Sarı Lacivertliler, uzun bir süredir hayalini kurduğu dünyaca ünlü Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'i 3.5 yıllığına kadrosuna katmak üzere.

Son yılların en önemli futbolcularından biri olarak kabul edilen 32 yaşındaki futbolcu, kariyeri boyunca önemli başarılar elde etti ve 8 farklı kupayı 10 kere kaldırma başarısını gösterdi. Bu kupaları yazdık:

RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS

1. Almanya Kupası

Mesut Özil'in kariyerinde kazandığı ilk kupa, Werder Bremen forması giydiği dönemde kazandığı Almanya Kupası.

Almanya'da doğup büyüyen Mesut Özil'in Almanya'da kazandığı tek kupa da bu.

Germany's Mesut Ozil holds up the trophy

2. Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası

Mesut Özil Almanya Kupası'nı kazandıktan birkaç ay sonra Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı ile Avrupa'nın zirvesine çıktı.

İsveç'te düzenlenen turnuvada Almanya, finalde İngiltere'yi 4-0 mağlup etti. Almanya adına 2. gol Mesut Özil'den geldi.

Cristiano Ronaldo, Mesut Ozil

3. Kral Kupası

Mesut Özil, 2010 Dünya Kupası'ndan sonra Real Madrid'e transfer oldu. Bu kulüpteki ilk sezonunda Kral Kupası'nı kazandı.

Real Madrid finalde, o dönem ligde sıkça gerisinde kaldığı Barcelona'yı mağlup etti.

4. La Liga

Mesut Özil, Real Madrid'de 3 sezon geçirdi. Tek lig şampiyonluğu 2011-2012 sezonunda elde etti.

Diğer 2 sezonda ise Barcelona ligde şampiyonluğa ulaşan takımdı.

Mesut Oezil, Lukas Podolski

5. İspanya Süper Kupa

Bir önceki sezon ligde şampiyon olan Real Madrid, Kral Kupası'nı kazanan Barcelona ile Süper Kupa'da karşı karşıya geldi.

Camp Nou'da oynanan maçı Barcelona 3-2 kazandı. Santiago Bernabeu'daki maçı ise Real Madrid 2-1 kazanarak deplasman golü kuralıyla kupayı müzesine götürdü.

Mesut Özil ilk maçta 81, ikinci maçta ise 83. dakikada Jose Mourinho tarafından oyundan alındı.

6. FA Cup

Mesut Özil, Real Madrid'de olduğu gibi Arsenal'deki ilk sezonunda da federasyon kupasını kazandı. Türk asıllı futbolcu bu başarıyı 2 kere daha tekrarladı.

32 yaşındaki yıldız kariyeri boyunca en fazla FA Cup'ı kazandı. 2013-2014, 2014-2015 ve 2016-2017 sezonlarında Arsenal, kupayı kazanma başarısını gösterdi.

7. Dünya Kupası

Bir futbolcu için kazanılabilecek en büyük kupa Dünya Kupası'dır. Ve Mesut Özil, 2014 Dünya Kupası'nı kazanan Almanya Milli Takımı'nın en önemli isimlerinden biriydi.

Brezilya'da düzenlenen turnuvayı Mesut Özil turnuvayı 1 golle tamamladı.

8. Community Shield

Community Shield, İngiltere'nin Süper Kupa'sı. Bir önceki sezonun lig şampiyonu ile FA Cup şampiyonu, Ağustos ayında karşı karşıya gelir.

2015'te, lig şampiyonu Chelsea ile FA Cup şampiyonu Arsenal Community Shield'da karşı karşıya geldi. Wembley'de oynanan maçı Arsenal 1-0 kazandı.

Mesut Özil kazandığı kupalar! Mesut Özil Şampiyonlar Ligi'ni kazandı mı? ile ilgili etiketler Fenerbahçe Mesut Özil
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.