Ali Koç, Mesut Özil transferinin perde arkasını açıkladı

Fenerbahçe, süper yıldızı Mesut Özil için Faruk Ilgaz Tesisleri'nde imza töreni düzenledi. Ali Koç transferin perde arkasını açıklarken, yıldız futbolcu da gelen soruları cevapladı. İşte tarihi basın toplantısından öne çıkanlar...

Fenerbahçe, süper yıldızı Mesut Özil için Faruk Ilgaz Tesisleri'nde imza töreni düzenledi. Devre arası transfer döneminin dünyadaki en büyük transferi olarak gösterilen 32 yaşındaki yıldız 3.5 yıllık sözleşmeye imza atmıştı. İmza törenine 10'u yabancı 64 medya kuruluşu akredite oldu. Başkan Ali Koç ve Sportif Direktör Emre Belözoğlu ile birlikte kameraların karşısına geçen yıldız futbolcu, "Heyecanlıyım, çok mutluyum. Fenerbahçe için bir rüya, benim için bir hayaldi. İnşallah yeteneklerimle takıma katkı sağlayacağım. Bunu çok istiyorum" dedi.  

Ali Koç, Mesut Özil transferinin perde arkasını açıkladı

Salona eşi Amine Gülşe ve minik kızı Eda'yla gelen Fenerbahçe'nin yeni transferi, soruları yanıtladı. Özil'e sorulan bazı sorular ve cevapları şöyle:

S: "Mesut'u kim Fenerbahçeli yaptı?"

C: "Beni Fenerbahçeli yapan aslında kendimim yani... Küçükken maçları seyrederken biri G.Saraylı oluyordu, biri Beşiktaşlı oluyordu. Ben de Fenerbahçeliydim."

S: "Fenerbahçe'de eskiden kime hayrandı, şu an kimleri beğeniyor?"

C: "Eskiden Jay Jay Okocha'yı çok beğenirdim. Şimdiki Fenerbahçe'de Pelkas var. Aynı mevkide oynuyoruz ve çok yetenekli bir oyuncu."

ALMANYA'YA VE BUNDESLİGA'YA ASLA DÖNMEM

S: "Senin gelmenle şampiyonluk inancı arttı. Bu, senin üzerinde bir baskı oluşturuyor mu?"

C: "Ben büyük kulüplerde oynadım. Hepsinde baskı vardı. Fenerbahçe için elimden geleni yapacağım. İnşallah her şey güzel olacak."

Alman RTL kanalının sorusu: "Bir gün Bundesliga'ya dönme ihtimaliniz var mı?"

C: "Hayır, yok!"

S: "Almanya Futbol Federasyonu size zeytin dalı uzattı, milli formayı bir daha giyer misiniz?"

C: "Ben bir yola girmişsem asla geri dönmem. Almanya Milli Takımı'na başarılar dilerim. Ben yokum."

S: "Burak Yılmaz'ın sözlerine cevap vermek ister misiniz? Neden Alman Milli Takımı'nı seçmiştiniz?"

C: "Burak kardeşim (Yılmaz) en iyi şekilde ülkemizi temsil eder umarım, kendisine başarılar diliyorum. Almanya Milli Takımı'nı seçmiş olmam geçmiş bir olay. O zaman öyle karar vermiştik."

Ali Koç, Mesut Özil transferinin perde arkasını açıkladı - Resim : 2

ALİ KOÇ'TAN TRANSFERİN PERDE ARKASI

Günlerdir merakla beklenen imza töreninin açılış konuşmasını Ali Koç yaptı. Sarı-Lacivertli kulübün başkanı, Mesut Özil transferinin perde arkasını şöyle anlattı: 

"Ben size bu iş nasıl gerçekleşti anlatmak istiyorum. Biz bu hikayenin başlangıç tarihi olarak Mesut'un evlilik tarihini alıyoruz; 7 Haziran 2019... O gün Acun Ilıcalı bir tweet attı. İnşallah bu sene vatan hasreti sona erer, dedi. Bu fotoğraf ve bu cümle binlerce Fenerbahçe taraftarının arzu ve beklentisinin fitilini ateşledi. Bundan 13 gün sonra başlayan Win Win kampanyası yayınında bu ateş daha da yükseldi. Meğer o gece ifade edilenler bizler için yeni bir hikayenin başlangıcıymış."Acun dedi ki; Mesut'un sözleşmesi Arsenal'la bitiyor, F.Bahçe'ye kazandıralım. Mesut sadece futbolcu değil müthiş bir ticari potansiyeli var. Exxen digital platformundaki Türk dizilerini dünyaya yaymak istiyorum. Büyük düşünelim."

ACUN ILICALI'NIN TİCARİ PROJESİ

"İmkansız denen bir transferi daha Fenerbahçe gerçekleştirdi. İşte karşınızdayız. F.Bahçe kendi imkanlarıyla, büyüklüğüyle bunu gerçekleştirdi. İnanın bizden çok daha iyi teklifler vardı önünde. Acun Ilıcalı'yla olan yakın dostluğu ve Exxen..

Bu konuda Acun Ilıcalı'nın çok büyük maddi ve manevi desteği oldu. Dedem arzu etmek elde etmenin yarısıdır derdi. 1-2 ay sonra Kasım ayında işler somutlaşmaya başladı. Bu aslında bir fikirden gerçeğe dönmek üzere olan sürecin başlangıcıydı. Kasım ayında Erkut ile görüştük. Mesut'un menajeri, kardeşi, arkadaşı, her şeyi... Bu konuşmanın devamında bu transferin çok olası olduğuna inandım. Bu görüşmelere Erkut dedi ki 'Mesut bir gün Fenerbahçe'de oynamak istiyor. Bunu da 35-36 yaşında yapmak istemiyor. Bir fırsat doğuyor şu anda. Finansal konular öncelik değil. Hemen görüşmemizde fayda var' dedi."

Ali Koç, Mesut Özil transferinin perde arkasını açıkladı - Resim : 3

"Bugün balayı bitiyor ve iş başlıyor. Mesut'un kişiliği ve duruşu da çok başka... Futbolun kendisine kazandırdığı üne ve maddi imkanlara her zaman şükretti. Futbolu ve hayırseverliği Mesut'u küresel bir markaya dönüştürdü. Dünya futbolunun son 10 yılına damga vurmuş Mesut, Fenerbahçe'sine kavuştu. Zaferlerimizin bir parçası olacaktır. Olacaktır çünkü kendisi Fenerbahçe'nin ne demek olduğu biliyor. #MesutOl SMS'leri çeyrek milyona yaklaştı."

İmza töreni Tarkan'ın "Gül döktüm yollarına" şarkısıyla sona erdi.

Ali Koç, Mesut Özil transferinin perde arkasını açıkladı - Resim : 4

Ali Koç, Mesut Özil transferinin perde arkasını açıkladı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Mesut Özil Ali Koç Acun Ilıcalı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.