Mesut Özil geri adım atmadı! "Yine olsa yaparım"

Mesut Özil, geçtiğimiz aylarda Londra'da Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile çekilen fotoğraf hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı ve "Yine olsa yaparım" dedi. Ayrıca Mesut Özil saatler sonra ikinci bir açıklama yayınladı ve sert ifadelerine devam etti. Mesut Özil, Alman medyasının kendisini siyasi propaganda için kullandığına dikkat çekti.

Almanya Milli Takım formasını giyen Türkiye kökenli futbolcu Mesut Özil, tepki görmesine neden olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çektirdiği fotoğrafa ilişkin konuştu. Sosyal medya hesabından açıklama yayınlayan Özil, "Ne olursa olsun yine de aynı fotoğrafı çektirirdim. Buluşmayı reddetmek, atalarıma saygısızlık olurdu." ifadelerini kullandı.

Tecrübeli futbolcu şunları söyledi:

"BENİ YALANCILIKLA SUÇLADILAR"

"Almanya'da büyüdüm ama kökenlerim Türk. İki kalbim var; Biri Türk, biri Alman. Annem, çocukluğumdan beri herkese saygılı olmam gerektiğini ve nereden geldiğimi unutmamamı söylerdi. Recep Tayyip Erdoğan'la Londra'da buluştum. O buluşmada çekilen fotoğraf, Alman basınında büyük yankı uyandırdı. Bazı insanlar beni yalancılıkla, düzenbazlıkla suçladı ama o fotoğrafın politik bir amacı yoktu.

"NE OLURSA OLSUN YİNE AYNI FOTOĞRAFI ÇEKTİRİRDİM"

Alman medyası ise durumu farklı yansıttı. Sayın Erdoğan'la buluşmayı reddetmek, atalarıma saygısızlık olurdu. Benim için kimin devlet başkanı olduğunun önemi yok. Eminim ki Kraliçe ve İngiltere Başbakanı May de Sayın Erdoğan'ı ağırladıklarında aynı saygıyı göstermiştir. Son seçimde ya da ondan önceki seçimde, ne olursa olsun yine de aynı fotoğrafı çektirirdim."

Mesut Özil geri adım atmadı! "Yine olsa yaparım"

BİR AÇIKLAMA DAHA GELDİ!

"KENDİ SİYASİ PROPAGANDALARI İÇİN BENİ KULLANIYORLAR"

"Kariyerim boyunca bir çok büyük kulüp ve ligde oynadım. Bu süre zarfında medya ile baş etmeyi de öğrendim. Ben mükemmel bir futbolcu değilim, bu da benim sürekli kendimi geliştirmek için çalışmamın en büyük nedeni. Kötü oynadığım bir oyun sonrası eleştirileri kabul edebilirim ancak kabul edemeyeceğim bir şey varsa o da Alman medyasının benim çektirdiğim bir fotoğraf ve Türk kökenli olamam nedeniyle bana saldırmasıdır"

"Bazı Alman gazeteleri benim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiğim fotoğrafı kendi siyasi propagandalarını yapmak için kullanıyor. Benim performansımı eleştirmiyorlar, Alman milli takımının performansını eleştirmiyorlar tek yaptıkları şey ben ismim ve fotoğrafı kullanarak saldırıda bulunmak. Alman halkını bana karşı ayaklandırmak için geçilmemesi gereken bir sınırı geçtiler"

SPONSORLARIM BANA YÜZ ÇEVİRDİ

"Partnerlerimin(Sponsorlar) bana destek amacıyla yanımda olduğunu sanırdım ama yanılmışım. Fakir ailelere ve çocuklara düznelemek istediğim bir okul ziyareti için başvurduğum partnerlerim beni böyle bir etkinlikte istemediklerini söyledi. Neden olarakta medyayı ve benim Recep Tayyip Erdoğan ile olan fotoğrafımı gösterdiler. Ve destekçilerim benle yola devam etmeme kararı aldı. Bu beni çok kırdı.

FOTOĞRAFA "KRİZ" DEDİLER

"Eksta olarak başka bir sponsorum benimle birlikte Dünya kupası temalı bir videoda çalışmak istiyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan fotoğrafım ardından bundan vazgeçtiler. Onlara göre bu bir "Kriz yönetimiydi". İşin komik olan kısmı bu şirkenin bir sürü ürünü Alman hükümeti tarafından halk sağlığına zararlı bulundu ve piyasadan çekildi. Ve bu kişiler benim fotoğraf çektirmeme kriz diyorlar."

Mesut Özil geri adım atmadı! "Yine olsa yaparım" - Resim : 2

Mesut Özil geri adım atmadı! "Yine olsa yaparım" ile ilgili etiketler Mesut Özil Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.