Meslek lisesi diploması nasıl alınır? Ustalık kalfalık belgesi nasıl alınır?

Meslek lisesi diploması nasıl alınır? Meslek lisesi mezunları veya hala öğrenim görmekte olanların kendi iş yerini açabilmesi için alınan ustalık ve kalfalık belgesi nasıl alınır?

Meslek lisesi diploması nasıl alınır? Ustalık kalfalık belgesi nasıl alınır? Meslek lisesinini verdiği bu ayrıcalığa sahip olmak için yapılması gereken bazı işlemler var. Sizler için kimlerin kalfalık ve ustalık belesi alabiliceğini araştırdık. MEB’den yapılan açıklamaya göre, "Ustalık ve kalfalık belgesi almış veya mesleki eğitim merkezinde okumaya devam eden fakat diploma programına dahil olmayan kişiler, telafi dersler ile meslek lisesi diploması sahibi olabilecekler." açıkalamsında bulundu.

KİMLER KALFALIK VE USTALIK BELGESİ ALIR?

Ustalık belgesi naslı alınır? Herkes kafasına göre tutup da bir iş yeri açamıyor. İş yerinin açılması için ustalık belgesi almak zorunludur. Ustalık belgesi almak için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki Meslek Eğitim Merkezlerine kayıt olmak suretiyle başvuruda bulunulur. Ustalık belgesi mezuniyet durumuna göre de farklılık arz etmektedir. Ustalık belgesi bir meslek dalıyla ilgili kişinin belli bir seviyeye gelmiş olduğunu gösteren bir belgedir. Çıraklıkla başlayan başlayan süreç kalfalık ve ustalıklı neticelenir. Mevcut yasalara göre belli bir yıl çalışmışlıkla birlikti kişi lise mezunu ise kalfalık sınavına direk girerek o meslek ile ilgili temel becerilerini değerlendirildiği bu sınavda başarı göstermesi durumunda kalfalık belgesine sahip olmaktadır. Kalfalıktan sonraki süreç ise yine belli bir yıl çalışmışlıktan sonra sigorta dökümü belgesiyle birlikte Mesleki Meslek Eğitim Merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.

Meslek lisesi diploması nasıl alınır? Ustalık kalfalık belgesi nasıl alınır? ile ilgili etiketler MEB Meslek lisesi diploması nasıl alınır meslek lisesi ustalık belgesi kalfalık belgesi nasıl alınır
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.