Mesleğini bırakıp orduya katılan Ukraynalı gazeteci çatışmada öldü

Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişiminin ardından gazetecilik mesleğini bırakarak orduya katılan gazeteci Oleksandr Makhov’un, çatışmalarda hayatını kaybettiğini açıkladı. Zelenskiy, 'kahraman' ilan ettiği gazetecinin 'en cesurlar arasında her zaman ilk sırada' olduğunu vurguladı.

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat’ta başlayan kanlı savaş devam ederken, birçok Ukraynalı, topraklarını savunmak için ülkede kalarak Rus askerlerine karşı savaşıyor.

'HER ZAMAN EN CESURLAR ARASINDAYDI'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy bu sabah erken saatlerde yaptığı açıklamada, 36 yaşındaki Ukraynalı Gazeteci Oleksandr Makhov’un hayatını kaybettiğini şu sözlerle duyurdu:

"Bugün konuşmama bir hikaye ile başlayacağım. Bu hikaye tanınmış bir gazeteci olan Oleksandr Makhov hakkında." diye sözlerine başlayan Zelenskiy, Ukrayna'nın Kharkiv bölgesindeki İzyum kenti yakınlarında öldüğü belirtilen genç gazeteci hakkındaki açıklamasına şöyle devam etti:

"Ukrayna ve Dom TV kanallarındaki haberlerini eminim görmüşsünüzdür. Kendisi vatansever, samimi ve daima kibirden uzak biriydi. Her zaman en cesurlar arasında ilk sıralardaydı. Rusya bu ölümün sorumluluğunu üstlenecek, bedelini ödeyecek. Zafer Ukrayna'nın!"

Zelenskiy, gazeteciyi 'kahraman' ilan etti.

Mesleğini bırakıp orduya katılan Ukraynalı gazeteci çatışmada öldü

GAZETECİLİĞİ BIRAKIP ORDUYA KATILMIŞTI

Makhov, Rusya ile savaşın başlangıcında askerlik hizmeti için gönüllü olmadan önce Ukrayna televizyonunda canlı yayın muhabiriydi.

Savaşın başlaması ile gazeteciliği bırakıp orduya katılmıştı.

NİŞANLISINA 'İYİLEŞECEĞİM' DİYE SÖZ VERMİŞTİ

28 Nisan'da şarapnel parçası çarpması sonucu yaralanan Makhov Facebook'tan fotoğrafını paylaşarak nişanlısı Anastasia Blyshchyk'a düğünden önce iyileşeceğinin sözünü vermişti.

'O YAŞIYOR, BANA BUNUN BİR HATA OLDUĞUNU SÖYLEYİN'

Makhov'un nişanlısı ölüm haberinin ardından Facebook'tan yaptığı yürek burkan paylaşımda, 'İnanamıyorum. O yaşıyor, lütfen bana bunun bir hata olduğunu söyleyin' dedi.

2015 YILINDA DA ÇATIŞMALARA KATILMIŞ

Markhov'un mesleğine ara verip ülkesi için savaşması bir ilk değildi. Genç adam daha önce de 2015 yılında Donbas bölgesindeki Rus ayrılıkçılarla çatışmalara girmişti.

Mevcut çatışmanın başlamasından kısa bir süre önce Coffee or Die Magazine'e konuşan Markhov "Bir gazeteci olarak yaptıklarımın yeterli olmadığını hissettim ve bir asker olarak düşmanla savaşmak istedim. Bir gazeteci olarak ölebileceğini biliyorsun. Karşı tarafın seni öldürebileceğini biliyorsun ama aynı zamanda hedef olmadığını da hissediyorsun. Öte yandan bir asker olarak düşmanın seni öldürmek istediğini biliyorsun. Seni öldürmeye çalışıyorlar. Bu çok farklı bir duygu. Yeniden savaşa gitmeye hazırım." demişti.

SAVAŞTA HAYATINI KAYBEDEN 8. GAZETECİ

Ölümü ile Ukrayna'yı yasa boğan Makhov’un, 2 aydan daha uzun süredir devam eden savaşta hayatını kaybeden 8. gazeteci olduğu öğrenildi.

Mesleğini bırakıp orduya katılan Ukraynalı gazeteci çatışmada öldü ile ilgili etiketler Ukrayna gazeteci Ordu asker Savaş öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.