Meşhur Malatya Usulü Analı Kızlı Köfte! Malatyalılar Kızacak Ama Bu Tarifi Mutlaka Deneyin! Çünkü Yemesi Çok Hoş

Malatya denildiği zaman akla ilk gelen yemeklerin başında Analı Kızlı gelir. Malatya’nın meşhur yemeğidir. Bayramlarda ve özel günlerde yapılan bir yemektir. Yapımı oldukça meşakkatlidir. Hatta yöre de birkaç kişi bir araya gelerek yapar

Malatya denildiği zaman akla ilk gelen yemeklerin başında Analı Kızlı gelir. Malatya’nın meşhur yemeğidir. Bayramlarda ve özel günlerde yapılan bir yemektir. Yapımı oldukça meşakkatlidir.  Hatta yöre de birkaç kişi bir araya gelerek yapar. Orijinalin de baş taş değirmen bulguru bulunur. Daha kolay olmasını isteyenler, köftelik bulgur ile de yapabilir. Aynı lezzeti vermeyebilir. Bu yüzden orijinal tarifi tercih edilmelidir.

Malzemeler

  • 1 kilo baş bulgur ( taş değirmen)
  • 1 kilo yağsız dana kıyma
  • İç harcı için 250 Gr orta yağlı kıyma
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım paket margarin ( içinin çabuk donması için)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Meşhur Malatya Usulü Analı Kızlı Köfte! Malatyalılar Kızacak Ama Bu Tarifi Mutlaka Deneyin! Çünkü Yemesi Çok Hoş

Yapılışı

İlk olarak kıyma ve bulguru yoğurmak için, su ile ıslatılır. Baş bulguru yoğurmak kolay değildir. Bu yüzden zor gelenler, karışımı biraz robottan geçirebilir.  Böylelikle daha çabuk yoğrulur. Köfte şekli verilecek duruma gelene kadar yoğrulur. Bir yandan da iç harcı hazırlanır. İç harç çok önemlidir.

Margarin koyulmasının nedeni, harcın içinin donuk sert olması içindir. Margarin ve soğan iyice kavrulur. Soğanı mümkün olduğunca küçük doğramak gerekir. Ardından kıyması ve tuzu eklenir. Hazırlanan hamurlar açılır, ortası oyulur içine kıymalı harçtan koyulur. Aynı şekilde kapatılır. İçli köftenin küçük hali örnek olabilir. Bu şekilde büyük köfteler yapılır.

Meşhur Malatya Usulü Analı Kızlı Köfte! Malatyalılar Kızacak Ama Bu Tarifi Mutlaka Deneyin! Çünkü Yemesi Çok Hoş - Resim : 2

Eşit derecede küçük yuvarlak kızları da hazırlanır. Salçalı su yapılır ve kaynatılır. İçine nohutlar ve analı kızlı koyulur. Hepsi birlikte pişer. Ardından servis edebilirsiniz. Malatya’ da bayramlarda yoğurtlu çorba ile ikram edilir.  Siz de yöresel lezzetler seviyorsanız, deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Meşhur Malatya Usulü Analı Kızlı Köfte! Malatyalılar Kızacak Ama Bu Tarifi Mutlaka Deneyin! Çünkü Yemesi Çok Hoş ile ilgili etiketler köfte
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.