"Mesele Suriye'de kalacak 200 ABD askeri değil!"

Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Beyaz Saray'ın çekilme sonrası 200 askerin barış gücü kapsamında Suriye'de bir süre daha kalacağına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Meselenin 200 asker olmadığını ifade eden Ağar, asıl meselenin önce PKK/DSG eli ile Suriye'yi sonra da Türkiye ve Irak'ı bölme ve terör devleti kurmak olduğu uyarısında bulundu.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, çekilme sonrası 200 ABD askerinin Suriye'de kalacak olmasını SuperHaber'e değerlendirdi.

"Mesele Suriye’de kalacak 200 ABD askeri meselesi değil" diyen Ağar, "O 200 asker üzerinden PKK/DSG’nin ABD ve Kıta Avrupa bayrakları altına saklanma, sağlayacağı himaye ve dokunulmazlık üzerinden PKK/DSG’nin Suriye’yi ardından Türkiye ve Irak’ı bölme ve terör devletini kurma meselesidir" ifadesini kullandı. 

Ortaya atılan gündemin PKK/DSG’nin ve onlara Suriye’de statü kazandırmak isteyenlerin manüplasyonu olduğunun altını çizen Ağar'a göre bu PKK/DSG’nin ABD ve Batıdan talebi.

New York Times'ın ABD’li bir yetkiliye dayandırdığı haberde 200 ABD askerinin Irak-Suriye-Ürdün sınır üçgeni yakınlarındaki Al-Tanf bölgesinde konuşlandıracağını yazdığını belirten Ağar, ABD'nin istihbarat ve lojistik destek sağlayacağı bu yerin Rukban kampı olacağını söyledi. Bu askerlerin temel angajmanının ise İsrail’in güvenliği ve İran olacağının öngörüldüğünü vurguladı.

ABD’nin Türkiye’nin angaje olduğu Münbiç ve Fırat’ın doğusunda ABD askeri konuşlandırma ya da kalmasıyla ilgili net bir açıklaması bulunmadığının da altını çizen Ağar, "Ancak Graham gibi bazı senatörlerin bu 200 askerlik meseleyi Fırat’ın doğusu için maniple ettikleri, çoğunluk otokrat/bürokrat/diplomat ve askerlerin YPG/DSG’yi himaye etmek üzere “gerekçelendirerek” ABD askerinin Suriye’de kalmasını sağlamaya çalıştıkları gözüküyor. Ancak bir sorunları var. Bütün bunların hiç biri uluslararası hukuka uygun değil." diye konuştu... 

"Mesele Suriye'de kalacak 200 ABD askeri değil!" ile ilgili etiketler ABD Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.