Mescid-i Aksa'ya İsrail Polisi saldırısı sonrası Kudüs Müftüsü açıklama yaptı

Yeni hükümetin görev süresinin ilk iki yılında görev yapmak üzere koltuğu Netanyahu'dan devralan Naftali Bennett sonrası da İsrail zulmünde bir değişim görülmüyor. İsrailliler, yaptıkları çirkin gösteri yürüyüşünden sonra Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya saldırmaya devam ediyor. Bunlar olurken, Kudüs Müftüsü Şeyh Hüseyin, AA'ya açıklamalarda bulundu.

Hz. Muhammed, tüm Araplar ve aslında insanlığın kendisinin hakarete uğradığı, aşrı sağcı Yahudilerin Doğu Kudüs'te gerçekleşen çirkin gösteri yürüyüşünün ardından Kudüs sokakları hareketlendi. 

İSRAİL POLİSİ MESCİD-İ AKSA'YA MÜDAHALE ETTİ

O andan itibaren Filistinliler sokaklara birkaç dalga halinde inerek protesto gösterisi yapmak istediler. Her seferinde sertleşen polis müdahalaesi bu akşam saatlerinde Mescid-i Aksa'ya kadar uzanmış durumdaydı. 

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Hüseyin'den açıklama geldi:

'Mescid-i Aksa'nın içinde yaşananlar işgal devletinin polis ve askerlerinin Filistinlilere düşmanca saldırısıdır. Müslümanlar namazdan sonra fanatik Yahudilerin 'bayrak yürüyüşü'ndeki hakaretlerine tepki ve kınamalarını ifade etti.' diyen Kudüs Müftüsü şöyle devam etti:

'Müslümanların her yerde Peygamberlerine ilişkin duygularını dile getirme hakkı vardır. Bu kin, nefret, ırkçılık ve dini, ahlaki değerlere aykırı olan hakaretler tüm din ve insani ahlak değerlerine göre kabul edilemezdir. Ancak maalesef işte düşman İsrail bu. Fanatik Yahudiler Filistinlilerin, Arapların ve tüm Müslümanların din ve Peygamberlerine dair provokatif eylemlerde bulunuyor. Bu düşmanca saldırıların Mescid-i Aksa'nın hürmetini ihlal etmek için hiçbir gerekçesi olamaz. İşgal devleti bu tür durumları, Mescid-i Aksa'nın statükosunu değiştirmek ve yeni bir statüko dayatmak için bahane olarak kullanıyor.'

Mescid-i Aksa'ya İsrail Polisi saldırısı sonrası Kudüs Müftüsü açıklama yaptı ile ilgili etiketler Filistin Kudüs İsrail müftü müftüsü Açıklama

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.