Mescid-i Aksa’da cemaate ses bombalarıyla saldırı

İsrail güçlerinin günlerdir devam eden saldırıları sonrası saat 02.00'de ateşkes kararı alındı. Ancak İsrail güçleri, ateşkesin üzerinden daha 24 saat bile geçmeden Mescid-i Aksa'da cemaate saldırdı. İsrail güçlerinin cemaatin üzerine ses bombaları attığı öğrenildi.

Dünyanın farklı noktalarından gelen ateşkes çağrılarını ilk etapta dikkate almayan İsrail, dün gece Hamas ile ateşkes imzaladı. Anlaşma dün gece 02.00'de yürürlüğe girdi.

Daha 24 saat geçmeden ateşkesi ihlal eden İsrail polisi, bugün Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kılan cemaate saldırdı.

Mescid-i Aksa’da cemaate ses bombalarıyla saldırı

Binlerce Filistinli cuma namazının ardından Mescid-i Aksa’da İsrail’in geri adım atarak, Hamas ile ateşkese varmasını kutladı. Filistin bayrakları açan kalabalık sık sık tekbir getirdi.

Filistinliler daha sonra Mescid-i Aksa’dan Eski Şehir bölgesine doğru yürüyüşe geçmek istedi. İsrail polisi, ses bombası ve plastik mermiyle Filistinlilere saldırarak grubu dağıtmaya çalıştı. Saldırı nedeniyle yaralananlar olsa da Filistin Kızılayından henüz açıklama yapılmadı.

Mescid-i Aksa’da cemaate ses bombalarıyla saldırı ile ilgili etiketler Mescid-i Aksa saldırı İsrail cemaat ses bombası cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.