Mescid-i Aksa ve Gazze'de dualar tek...

İsrail güçlerinin bütün engellemelerine rağmen binlerce Müslüman bayram namazını Mescid-i Aksa’da kıldı.

Filistinliler, işgal altındaki Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya gitmek için sabahın erken saatlerinde evlerinden çıktı. Yollarda uzun kuyruklar oluşturan Filistinliler, bayram namazını Mescid-i Aksa’da kıldı. Filistinli Müslümanlar, namazın ardından bayramlaşarak Mescid-i Aksa'da hatıra fotoğrafları çekindi.

Namazın ardından Mescid-i Aksa'nın avlusunda toplanan Filistinliler, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti tarafından Gazze Şeridi’ne uygulanan yaptırımları protesto ederek, yaptırımların derhal ve tamamen kaldırılmasını talep ettiler.

- GAZZELİLER BAYRAM NAMAZINI SINIRDA KILDI

Gazze Şeridi'nde de binlerce Filistinli bayram namazını sınırda kıldı.

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ndeki binlerce Filistinli, 30 Mart'tan bu yana devam eden Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri kapsamında bayram namazını bugün de sınırda kıldı.

Hamas’ın Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, okuduğu bayram hutbesinde başta şehit aileleri olmak üzere bütün Müslümanların bayramını tebrik ederek, Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için İsrail'in katliamlarına karşı özgür İslam alemine harekete geçme çağrısı yaptı. Hayye, Gazze sınırında başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşlerinin tüm hedeflerine ulaşana kadar devam edeceğini vurguladı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, 30 Mart’tan bu yana devam eden ‘Büyük Dönüş’ gösterilerinde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 127’ye ulaştığını, 14 binden fazla kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Mescid-i Aksa ve Gazze'de dualar tek... ile ilgili etiketler Gazze Filistin Mescid-i Aksa bayram namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.