Mesajlar sızdırıldı, ortalık karıştı! ABD ile Suudiler arasında yeni kriz kapıda...

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ABD Büyükelçisi Yusuf el Uteybe'nin e-postalarının sızdırılmasıyla, büyükelçinin Suudi Arabistan ile ilgili sert yorumları ortaya çıktı. Uteybe, Middle East Eye tarafından yayımlanan e-postalarında, Suudi Arabistan yönetimini kastederek küfürlü bir ifadeyle 'Bütün ülke kafayı yemiş' diyor.

Uteybe, Mısırlı eşi Abeer Şükri'ye gönderdiği bir e-postada da Suudi Arabistan'ın kırmızı güllerin satışının yasaklanmasıyla ilgili şu yorumda bulunuyor: "Son derece aptallar. Eminim kırmızı güller karaborsada fahiş fiyatlara satılıyor. Kalp şeklindeki çikolataları da yasaklamaları gerekirdi."

uteybe

Suudi Arabistan, 2008'de Sevgililer Günü'nde sevgililerin birbirine kırmızı gül almasını yasaklamıştı.

‘SONUNDA BİR UMUT GÖRDÜK'

Uteybe, New York Times yazarı Tom Friedman'a gönderdiği bir e-postada da Suudi Arabistan'ın yeni veliaht prensi Muhammed bin Selman'ı 'ülkenin umudu' olarak niteliyor: "Muhammed bin Selman ile birlikte gerçek bir değişimin geldiğini görüyoruz. Bu yüzden heyecanlıyız. Sonunda bir umut gördük ve başarmak zorundayız."

Mesajlar sızdırıldı, ortalık karıştı! ABD ile Suudiler arasında yeni kriz kapıda... ile ilgili etiketler Suudi Arabistan ABD küfür uteybe kriz e posta
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.