Mesajda ne konuşulmamalı?

WhatsApp'ın kullanıcı sözleşmesine 'verilerinin Facebook ile paylaşılmasına izin ver' zorunluluğu maddesini ekleme kararı büyük tepkilere neden oldu. Pek çok kullanıcı başka mesajlaşma uygulamalarına yönelirken özel bilgilerin sosyal medya uygulamalarında paylaşılmaması gerektiği de bir kez daha hatırlanmış oldu. Peki sosyal mecralarda neyi konuşmamalı, paylaşmamalıyız? İşte tüm detaylar...

Kullanıcılarına sunduğu yeni gizlilik sözleşmesi ile birlikte büyük tepki çeken mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bu kararının ardından pek çok kullanıcısını kaybetti. Gizlilik konusunda sıkıntı yaşayabileceğini düşünen bazı kullanıcılar daha güvenilir buldukları başka uygulamaları kullanmaya başladı.

WHATSAPP HANGİ VERİLERİ TOPLAYABİLİYOR?

Hesap bilgileri
Mesajlar
Bağlantılar
Durum bilgisi
İşlem ve ödeme verileri
Kullanım bilgileri
Cihaz ve bağlantı bilgileri
Konum
Çerezler
Başkalarının sizin hakkınızda sağladığı bilgiler
Kullanıcı şikayetleri

Gündemi oldukça meşgul eden WhatsApp'ın gizlilik kararı sonrası özel sayılabilecek bilgilerin, konuşmaların sosyal mecralarda paylaşılmaması gerektiği bir kez daha hatırlanmış oldu.

Uygulama ne olursa olsun; teknolojinin hızla geliştiği ve gelişmesiyle birlikte iyi sonuçlar kadar kötü sonuçlar da getirdiği bu dönemde önemli bilgileri, görüntüleri sosyal mecralarda paylaşmamak büyük önem taşıyor.

PEKİ NEDİR BU BİLGİLER?

Kredi kartı fotoğrafı
Nüfus cüzdan bilgileri
İnteraktif banka bilgileri
Her türlü kullanıcı adı ve şifre bilgileri
E-devlet bilgileri
İşyeri/ev konut bilgileri
Sağlık güvenlik bilgileri
Kurum ve maaş bilgileri
Özel olarak nitelendirilebilecek fotoğraflar/görüntüler

NE OLMUŞTU?

Dünya üzerinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp gizlilik ilkelerinde değişikliğe gitti. Yeni bir yol haritası çizen WhatsApp kullanıcılarına yeni şartlar sundu.

Alınan yeni karar göre, uygulamayı kullanım şartlarında kullanıcıların özel bilgilerini Facebook ve Facebook'a ait olan şirketlerin reklam pazarına sunulacağı ifade edildi.

WhatsApp'ın sunduğu sözleşmede kullanıcıların toplanan verileri arasında hesap bilgileri, bağlantıları, durum bilgileri, ödeme bilgileri, mesajları, kullanım ve kayıt bilgileri, cihaz bilgileri gibi konuların yer aldığı görüldü.

Öte yandan Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin ise bu sözleşmeden muaf olduğu belirtildi. Bu konu çifte standart konusunu da gündeme getirdi.

Whatsapp Yöneticisi Will Cathcart ise bugün yaptığı açıklamada sunulan güncellemenin kullanıcıların aileleri ve arkadaşları ile kurduğu iletişimi etkilemeyeceğini savundu.

Mesajda ne konuşulmamalı? ile ilgili etiketler WhatsApp telefon mesaj mesajlaşma uygulaması bip telegram
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.