Mesaj gelirse şaşırmayın: İtiraz hakkınız var!

Genel Sağlık Sigortası borcu olan çok sayıda vatandaşlara SGK tarafından borç bilgilendirme mesajları gönderilmeye başlandı. Borçlu olduğundan habersiz vatandaşlar gelen mesajla kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Ancak, borçlarının mevzuata aykırı olduğunu düşünen vatandaşların itiraz hakkı bulunuyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olan vatandaşlara 'borç bilgilendirme' mesajları göndermeye başladı.

İTİRAZ HAKKI BULUNUYOR

Borcunun olduğundan habersiz olan vatandaşlar ise kısa süreli şaşkınlık yaşasa da mevzuata aykırı şekilde oluşan borçlanmalara itiraz hakkına sahipler. 

GSS PRİM BORÇLARINA İTİRAZ İŞLEMLERİ

GSS prim borcu olan vatandaşlardan bazıları GSS prim ödemek zorunda olmadıkları dönemlerde borcu gözüküyor. Örneğin öğrencilik döneminde yada askerlik yaptığı dönemlere dair borcu bulunan bu vatandaşlar ise bu borçlara itiraz hakkına sahipler.

GSS primlerine itiraz etmek için kurumları kullanmak, yapılacak kontrol sonucuna göre kişinin prim borçlarının silinmesi ile sonuçlanacaktır. Yapılacak kontrollerde, kişinin 60/g kapsamında genel sağlık sigortalısı olmaması gereken bir zamanda sigortalı olduğu tespit edilirse, bu hatalı sigorta dönemi kayıtlardan silinir ve GSS borcu iptal edilir. Genel Sağlık Sigortası prim borcu itirazları ise vatandaşlar bulundukları şehirlerde ki Sosyal Güvenlik Kurumu birimlerine yapacaklar.

Diğer bir yöntem ise Gelir Tespit Belgesi ile GSS borcuna itiraz etmek. Bunun için başvurular ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak.

Mesaj gelirse şaşırmayın: İtiraz hakkınız var! ile ilgili etiketler SGK sigorta
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.