Oruç'tan infiale yol açan açıklamalara tepki: Haklılığımıza, demokratik mücadelemize leke sürülmesin!

SuperHaber yazarı Merve Şebnem Oruç, sosyal medya hesabından gündemi meşgul eden darbe iması tartışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Fatih Tezcan ve Sevda Noyan gibi isimlerin son günlerde yaptığı ve kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan açıklamalar üzerine sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Oruç, ''Haklılığımıza, masumiyetimize, demokratik mücadelemize leke sürülmesin!'' ifadelerini kullandı.

CHP'li Özgür Özel'in "Saray rejiminin, Saray düzeninin sonu geliyor. O son, Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaların, bütün bu liyakatsizliklerin sonunu getirecek" ve CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ''Şöyle söyleyeyim bir iktidar değişikliğine hatta ben size daha ileri bir şey söyleyeyim iktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacağını da düşünüyorum.'' şeklindeki darbe imalarının ardından yazar Ragıp Zarakolu da alçakça Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı idam ile tehdit etmişti.

Erdoğan, Zarakolu hakkında da suç duyurusunda bulunmuş, avukatı Ahmet Özel tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Zarakolu'nun "açıkça darbe ve idam tehdidinde bulunduğu" ve "darbe çığırtkanlığı yaptığı" belirtilmişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftaki kabine toplantısının ardından CHP'yi sert bir dille eleştirmiş, "Demokratik yöntemlerle iktidara gelmek yerine, darbeyle ülkenin yönetimini gasp etme hevesiyle hareket edenler, 15 Temmuz'da milletten aldıkları derse rağmen aynı yolda yürümekte ısrar ediyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

NOYAN VE TEZCAN'DAN TEPKİ TOPLAYAN SÖZLER

Siyaset bu gündemle çalkalanırken Sevda Noyan ve Fatih Tezcan gibi isimler, darbe imalarına ilişkin olarak tehditvari ifadeler kullanarak, tartışmalara yol açmıştı.

Noyan, katıldığı televizyon programında "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hala 3-5 var, benim listem hazır" ifadelerini kullanmıştı.

Tezcan da sosyal medyadan paylaştığı videoda, “Biz bir daha sokağa çıkarsak eğer kimleri toplayacağız, listelerden haberiniz var mı sizin, ailenizi nasıl koruyacaksınız? Karınızı, çocuklarınızı nasıl koruyacaksınız bizden? Erdoğan'ın bir damla kanına milyonlarca kan dökülür bu ülkede” demişti.

Söz konusu ifadeler için Noyan ve Tezcan hakkında soruşturma başlatılmıştı.

''DEMOKRATİK MÜCADELEYE LEKE SÜRÜLMESİN''

SuperHaber yazarı Merve Şebnem Oruç, kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu ifadelere tepki göstererek, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

Yeniden bir darbe kalkışması olursa diyerek haddini bilmez ifadeler kullananlara imada bulunan Oruç, ''Haklılığımıza, masumiyetimize, demokratik mücadelemize leke sürülmesin!'' ifadelerini kullandı.

Oruç'un paylaşımı şu şekilde;

Oruç'tan infiale yol açan açıklamalara tepki: Haklılığımıza, demokratik mücadelemize leke sürülmesin!

 

Oruç'tan infiale yol açan açıklamalara tepki: Haklılığımıza, demokratik mücadelemize leke sürülmesin! ile ilgili etiketler Sevda Noyan Darbe Fatih Tezcan CHP merve şebnem oruç tartışma mücadele
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.