Merve Şebnem Oruç ile İsmail Saymaz arasında 'Süleymani' diyaloğu!

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ABD tarafından öldürüldü. Konunun nasıl bu raddeye geldiğini kısa bir kronolojiyle Twitter'da anlatan SuperHaber yazarı Merve Şebnem Oruç ile Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz'ın diyaloğu ise dikkat çekti.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bu sabaha karşı havaalanına düzenlenen füze saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis ve Haşdi Şabi Halkla İlişkiler ve Protokol Sorumlusu Muhammed Rıza Cabiri’nin öldürüldüğü duyuruldu.

 Konuyla ilgili sosyal medya hesabından kısa bir kronoloji paylaşan SuperHaber yazarı Merve Şebnem Oruç, sıradaki hamlenin ne olacağını sordu.

Oruç, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Kısaca:
1. ABD Irak’ta Hizbullah Tugayına saldırdı
2. Haşdi Şabi Bağdat’ta ABD B.elçiliğini işgal etti
3. Trump “Büyük bedel ödeyecekler” diye tweet attı
4 Kasım Süleymani ABD saldırısında öldü
5. Trump Twitter’a ABD Bayrağı koydu
6. Hamaney "suçluları intikam bekliyor" dedi
7. ?

"ABD LAĞIMINA DÜŞTÜ VE ÖLDÜ"

 Oruç'un bu paylaşımına Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz'dan "Amerikalı bir mühendisin öldürülmesiyle başladı hadise, yanlış bilmiyorsam." şeklinde bir yanıt geldi.

Merve Şebnem Oruç ile İsmail Saymaz arasında 'Süleymani' diyaloğu!

Oruç da Saymaz'a verdiği cevapta Süleymani'nin ABD lağımına düşüp öldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Kimi de Rusya-İran-Çin ortak tatbikatına bağlıyor... Twitter’ın yettiği alanda bilmeyenler için verdiğim kısa kronoloji bu. Yoksa Obama gittiği güne kadar götürebiliriz saati, ya da İran Devrimine vs... Her halukarda bugün güzel bir gün: Kasım Süleymani ABD lağımına düştü ve öldü"

"ABD LAĞIMINA SEVİNMEMEK LAZIM"

Oruç'un cevabına "ABD lağımına sevinmemek lazım, sonra kimin düşeceği belli olmaz" şeklinde yanıt veren Saymaz, şu yanıtı aldı:

"Allahın işine sevinilir. Dinsizin hakkından imansızı getirtir."

"İSMAİL SAYMAZ'A YAKIŞMADI"

Bu diyaloğun ardından SuperHaber'e konuşan Merve Şebnem Oruç, bir savaş suçlusunun hakkında gerçekleri söylemeyi Amerikan tarafını tutmakmış gibi ima etmenin İsmail Saymaz'a yakışmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Twitter'da verdiğim kronoloji platformun 280 karakterlik limitine uyacak biçimdeydi. Esasen Amerika - İran arasındaki gerilimi çok daha geriye götürmek mümkün. Bunun hakkında çok sayıda yazı okuduk okuyacağız da zaten.

İsmail Saymaz'ın eklediği kısım bu olaylar zincirinin bir parçası. Amerika'nın Irak'taki Hizbullah tugayına saldırısı, bu tugayın Kerkük'te bir Amerikalı mühendisin öldüğü ve 4 Amerikan vatandaşının yaralandığı roket saldırısına bir misillemeydi. 

Fakat Amerika - İran geriliminde bir savaş suçlusunun hakkında gerçekleri söylemeyi Amerikan tarafını tutmakmış gibi ima etmek İsmail Saymaz'a yakışmadı."

İşte o diyalog:

Merve Şebnem Oruç ile İsmail Saymaz arasında 'Süleymani' diyaloğu! - Resim : 2

Merve Şebnem Oruç ile İsmail Saymaz arasında 'Süleymani' diyaloğu! - Resim : 3

Merve Şebnem Oruç ile İsmail Saymaz arasında 'Süleymani' diyaloğu! ile ilgili etiketler İsmail Saymaz SuperHaber merve şebnem oruç süleymani
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.