Merve Şebnem Oruç İdlib'de yaşananları yorumladı!

SuperHaber yazarı Merve Şebnem Oruç, İdlib'te yaşanan son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yaşanan gelişmelerin ışığında yeni bir göç dalgasının gerçekleşebileceğine dikkat çeken Oruç şu ifadeleri kullandı;

"Rejim güçleri uzun bir süredir Rusya'nın da desteğiyle İdlib'in güneyinden bölgeye giriş yapmaya çalışıyorlardı. Maret Numan'ın (İdlib'in 2. büyük kasabası) ele geçirilmesi İdlib'teki mülteci hareketliliği konusunda da Türkiye'yi riske sokacak önemli olan konulardan bir tanesi.

Bugün itibarıyla Maret Numan'dan paylaşılan fotoğraf ve haberlerde bölgeye, Rusya'nın desteğiyle Esed rejimi askerlerinin girdiği gözlenmekte. Bunun sonucu olarak Türkiye sınırına yönelik bir göç dalgası beklenecektir. Türkiye'nin buna karşı önlemlerini alması lazım.

RUSYA ARTIK ATEŞKES KURALLARINA UYMUYOR
Bunun yanısıra Rusya'nın Esed'e verdiği destekle kendi ateşkes kurallarına artık uymadığını söyleyebiliriz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde gerek Libya, gerek Suriye konusunda Putin ile Erdoğan bir anlaşmaya varmışlardı. Ancak görünen o ki Rusya İdlib'te M5 Karayoluna kadar ulaşma noktasında güneyden ileriye doğru gitme noktasında kararlı. Tabi M5 Karayolu'nun tamamen ele geçirilebilmesi için bir sonraki hamle Halep'in batısından yani İdlib'in doğusundan saldırılar olacak. Bu bölgelerdeki Türkiye'nin gözlem noktalarının da bir başka tehlike arz ettiğini şimdilik söylemiş olalım. Ama M5 ve M4 Karayolları alınırsa ki bu böyle gözüküyor; İdlib bölgesi gerçekten 3'te 1'lik bir alana sıkıştırılmış ve mülteciler çok daha dar bir alana hapsolmuş olacaklar."

Merve Şebnem Oruç İdlib'de yaşananları yorumladı! ile ilgili etiketler İdlib Suriye merve şebnem oruç
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.