Merve Başoğlu'ndan Türkiye'yi gururlandıran başarı

Devlet yurdunda yetişen ve Emine Erdoğan'ın desteğiyle eğitimine Fransa'da devam eden Merve Başoğlu, Strazburg Yüksek Müzik Akademisi'ne kabul edildi. Başoğlu, ünlü flüt sanatçısı Silvia Careddu’nun master flüt sınıfına kabul edilen 3 kişiden biri oldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruması altında yetişen ve Emine Erdoğan'ın desteğiyle Fransa'da eğitimine devam eden Merve Başoğlu, göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.

Nice Sophia Antipholis Üniversitesi Nice Konservatuarında öğrenim gören Başoğlu, sınıf atlayarak lisans flüt- profesyonel müzik yorumlaması dalından 3 yılda mezun oldu.

MASTER FLÜT SINIFINA KABUL EDİLDİ

Başarılarıyla Nice Konservatuarının gözde öğrencileri arasında yer alan genç sanatçı Başoğlu, Strazburg yüksek müzik akademisinin ünlü flüt sanatçısı Silvia Careddu’nun master flüt sınıfına kabul edildi.

Sınava yarım saat süren bir video kaydı ile başvurduğunu anlatan Başoğlu, “Barok döneme ait G.Telemann bestecisinin flüt fantazisinden 12 numaralı flüt fantazisi, klasik dönemden W.A.Mozart’ın bestelemiş olduğu Re Majör Flüt Konçertosu, modern dönemden A.Jolivet adlı bestecisinin Chant de Linos adlı eseri ve çağdaş dönemde yazılmış Toru Takemitsu adlı bestecinin Voice adlı eserini seslendirdim.” dedi.

Merve Başoğlu'ndan Türkiye'yi gururlandıran başarı

“BAKANLIĞA YANI, GERÇEK AİLEME, SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM”

Türkiye’yi temsil etmekten dolayı mutlu olduğunun altını çizen Başoğlu, “Şu anki Strazburg’taki kabul olduğum okulun seviyesi çok yüksek. Karantina boyunca oraya girebilmek için çok çalıştım. Bütün dünyadan master, yüksek lisans sınıfına sadece 3 kişi alındı ve ben de onlardan biriyim. Bu haberi sizinle paylaşmak benim için bir onurdur. Dilerim ki ülkemin adını en güzel şekilde temsil edebilirim. Umarım koruma altındaki küçük kalplere bir ışık tutabilirim. Bakanlığa yani, gerçek aileme, sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

AK PARTİ'DEN TEBRİK MESAJI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Başoğlu'nu tebrik ederek "Devletimizin yurdunda yetişip Sayın Emine Erdogan Hanımefendi'nin desteğiyle eğitimine Fransa'da devam eden ve Strazburg müzik akademisine kabul edilen Merve Başoğlu kızımızı tebrik ediyor, hayat boyu başarılar diliyorum."  dedi.

Merve Başoğlu'ndan Türkiye'yi gururlandıran başarı - Resim : 2

 

Merve Başoğlu'ndan Türkiye'yi gururlandıran başarı ile ilgili etiketler Emine Erdoğan Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Fransa Merve başoğlu flüt
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.