Mersin'deki orman yangını kontrol altına alındı: Bin 500 hektarlık alan zarar gördü

Mersin'in Gülnar ilçesinde dün sabah başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, beraberinde Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Büyükeceli Orman İşletme Müdürlüğünde yaptığı açıklamada, "Mersin’deki orman yangını bu saat itibariyle kontrol altına alındı” dedi. Tiryaki, yangında yaklaşık bin 500 hektarlık alanın zarar gördüğünü de belirtti.

Mersin'de dün sabah saatlerinde orman yangını başladı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın, rüzgarın da etkisiyle Silifke ilçesindeki bir mahalleye kadar yayıldı. Bir akaryakıt istasyonu, dinlenme tesisi ve bazı evler tedbir amacıyla boşaltılırken yangın nedeniyle ulaşıma kapatılan Mersin-Antalya kara yolu da trafiğe açıldı. Yangın bir gün sonra kontrol altına alındı.

Bölgede gece boyunca yer ekiplerinin yanı sıra gece görüş ve uçuş sistemli 3 helikopterle yangına müdahale edildi.

Mersin'deki orman yangını kontrol altına alındı: Bin 500 hektarlık alan zarar gördü

Yeşilovacık Mahallesi'ndeki farklı noktalara sıçrayan yangına sabah saatlerinde de hava ve yer ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

AFAD, 1025 KİŞİNİN TAHLİYE EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

AFAD, Mersin Gülnar'daki yangına ilişkin yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Mersin’in Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesinde dün sabah saatlerinde çıkan orman yangınına müdahale çalışmaları Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, itfaiye ve destek illerden toplam 29 helikopter, 11 uçak, 138 arazöz (su tankeri dahil), 15 dozer, 25 TOMA ve 850 personel ile sürdürülmektedir. Yangın söndürme çalışmaları Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Orman Genel Müdürlüğü ile eş güdüm halinde 2022 yılında hazırlanan Orman Yangınları Müdahale Planı çerçevesinde yürütülmektedir.

Mersin'deki orman yangını kontrol altına alındı: Bin 500 hektarlık alan zarar gördü - Resim : 2

Bölgedeki çalışmalara destek vermek üzere, Adana ve Niğde İl AFAD’dan birer ekip ile Mobil Koordinasyon Tırı görevlendirilmiştir. Sağlık Müdürlüğünden; 9 ambulans, 2 UMKE timi ile toplam 37 sağlık personeli görevlendirmesi yapılmıştır.

Mersin'deki orman yangını kontrol altına alındı: Bin 500 hektarlık alan zarar gördü - Resim : 3

Yangında etkilenen 24 kişiden 7’sinin tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. Jandarma Komutanlığından 250 personel güvenlik ve tahliye çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Gülnar ve Silifke ilçelerinde toplam 184 konut, 2 site, 2 otel, 1025 vatandaş tahliye edilmiştir.

Mersin'deki orman yangını kontrol altına alındı: Bin 500 hektarlık alan zarar gördü - Resim : 4

Tahliye olan vatandaşlarımızın olası barınma ihtiyacı için toplamda 843 kişilik barınma tesisi planlaması yapılmıştır.

Tahliye olan 41 vatandaşımıza Büyükeceli Ortaokulunda psikososyal destek hizmeti sunulmuştur. Türk Kızılay tarafından 400 kişilik sıcak yemek, 500 kişilik ikramlık malzeme ve 400 su Büyükeceli Ortaokuluna sevk edilmiş, akşam yemeği için 500 kişilik sıcak yemek ve 150 kişilik kumanya dağıtımı yapılmıştır.

Mersin'deki orman yangını kontrol altına alındı: Bin 500 hektarlık alan zarar gördü - Resim : 5

Mersin'deki orman yangını kontrol altına alındı: Bin 500 hektarlık alan zarar gördü ile ilgili etiketler Mersin Orman Yangını kontrol
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.