Mersin'de YKS'ye girecek engelli genci sınava kucaklarında böyle yetiştirdiler

Mersin'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek engelli bir genç, vatandaşların yardımıyla sınava yetiştirildi. Sınava geç kalmak üzere olan engelli genci kucaklayan 4 vatandaş, koşarak sınava gireceği binaya getirdi. Bazı vatandaşlar o anı cep telefonu kamerasıyla kaydederken, örnek davranışları takdir topladı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de üniversiteye girecek gençleri YKS heyecanı sardı. Bugün sınavın ilk oturumu yapıldı. Binlerce genç gibi sınava girebilecek durumda olan engelli bireylerde sınava girdi. Mersin'de de vatandaşlar, engelli bir genci sınava yetiştirmek için örnek bir davranışa imza attı.

 

KUCAKLARINA ALIP KOŞARAK SINAVA GÖTÜRDÜLER

Mersin Üniversitesinde (MEÜ) sınava girecek olan engelli bir genç, vatandaşların yardımıyla sınava yetişebildi. Engelli gencin sınava genç kalacağını gören 4 vatandaş, kucaklarına aldıkları genci koşarak sınava gireceği bölgeye götürdüler. Zamanla yarışan vatandaşlar, genci sınava yetiştirmeyi başarabildi.



Mersin'de YKS'ye girecek engelli genci sınava kucaklarında böyle yetiştirdiler - Resim : 3

ALKIŞLAYARAK TAKDİR ETTİLER


Öte yandan vatandaşların engelli genci kucaklarında koşarak sınava yetiştirme anları bazı vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, engelli genci yatar vaziyette kucaklarına alan 4 vatandaş, koşarak okula geliyor. Çevredekiler örnek davranıştan dolayı duyarlı vatandaşları alkışlarken, engelli genç kontrollerinin ardından okula alınıyor.

Mersin'de YKS'ye girecek engelli genci sınava kucaklarında böyle yetiştirdiler - Resim : 4

Mersin'de YKS'ye girecek engelli genci sınava kucaklarında böyle yetiştirdiler - Resim : 5

Mersin'de YKS'ye girecek engelli genci sınava kucaklarında böyle yetiştirdiler - Resim : 6

(İHA)

Mersin'de YKS'ye girecek engelli genci sınava kucaklarında böyle yetiştirdiler ile ilgili etiketler YKS Sınav Mersin yükseköğretim kurumları sınavı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.