Mersin'de "Ülkü Ocakları, Türkü Ocakları" gerilimi: MHP'liler ateş püskürüyor...

Mersin Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısında tansiyon yükseldi... CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in MHP'lilerden bahsederken kullandığı "Ülkü Ocakları, Türkü Ocakları" ifadesi gerginliğe neden oldu...

Mersin Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısının birinci oturumu yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında, Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.

PERSONEL TARTIŞMASI

Seçer, AK Parti ve MHP'li bazı meclis üyelerinin, belediye personellerinin haksız yere işten çıkartıldığı ve terör örgütüyle bağlantılı kişilerin işe alındığı yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Ayrıca, geçmiş dönemde MHP'nin, Ülkü Ocakları'ndan "vasıfsız" kişileri belediyede görevlendirdiği eleştirisinde bulundu.

MHP'li Grup Başkanı Mahmut Tat’ın işçi çıkarmaları ile ilgili eleştirilerine cevap veren Başkan Seçer’in "Ülkü Ocakları, türkü ocakları" söylemi ise büyük tartışmaya neden oldu.

AK Parti ve MHP’liler bu sözler nedeniyle Seçer’e çok sert tepki göstererek CHP'li başkanı kınadı.

"ÜLKÜ OCAKLARI KUTLU OCAKLARDIR"

MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, “Dostlarıyla birlikte seçilerek oturduğu" belediye başkanlığın koltuğunda, işten çıkarmalarla gündeme gelen Vahap Seçer’in talihsiz açıklamalar yaptığını ifade etti.

Gölgeli, “Ülkü Ocakları; ahlaksızlığın, uyuşturucunun, Türk kültürüne yabancı her türlü tavır ve davranışın karşısında zırh gibi duran kutlu ocaklardır! Bu değerler, bu maneviyatlar; şahsın ve partililerin için kabullenilemeyen, özümsenilemeyen milli tavırlardır. Zira, Ülkü Ocaklarına dil uzatmak, Türk milletine dil uzatmaktır. Ülkü Ocakları hakkında şuursuzca iftiralarda bulunmak, açık ve net bir şekilde Atatürk düşmanlığıdır! Zira, 'Bir gün tüm Türk Devletleriyle Çin seddinde buluşacağız' diyerek Turan ülküsünü haykıran Başbuğ Atatürk'ün emanetçileri, neferleri, askerleri Ülkü Ocaklılardır!" dedi.

ŞİMŞEK: UNUTMAYACAĞIZ!

Seçer’e tepki gösteren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise Mersin’de "Ayrım yapmayacağız, hiç kimseyi işinden, aşından etmeyeceğiz" diyerek namus şeref sözü verenlerin binlerce kişiyi pandemi sürecinde işten çıkardığını söyledi.

Bununla da sınırlı kalınmadığını belirten Şimşek, Ülkü Ocakları'nın hedef alınması hakkında şunları kaydetti;

“Milliyetçi Hareket Partililer ve Mersinli hemşehrilerim elbette yapılanları unutmayacak günü zamanı geldiğinde sürekli laf üretip Mersin’de taş üstüne taş koymayanlardan hesabını soracaktır. Mersin’in her yerini karış karış dolaşıyoruz her yerde yol sorunu su sorunu var.Mersin için hangi projeleri ortaya koydunuz hangi hizmetleri yaptınız çıkın millete bunu anlatın. MHP Mersin’de 8 ilçe belediyesini yöneten hizmetleri ile milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Mersinlinin hizmete birlik beraberliğe kardeşliğe ihtiyacı vardır.”

Mersin'de "Ülkü Ocakları, Türkü Ocakları" gerilimi: MHP'liler ateş püskürüyor... ile ilgili etiketler baki şimşek zeynel uğur gölgeli vahap seçer
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.