Mersin Usulü Kısır tarifi! Mis gibi salçanın kokusuyla nar ekşisinin lezzeti! Kısır nasıl yapılır?

Kısır, özellikle Güneydoğu Anadolu'nun birçok yöresinde yapılan bulgur lezzetidir. Kaşıkla mı yoksa çatalla mı yeneceği konusunda hep bir tartışma olan kısır Mersin usulü tarifi ile de ağızlara layıktır. Peki Türkiye'nin her yerinde bir şekilde tüketilen kısır nasıl yapılır?

Mersin usulü kısır tarifi, özellikle altın günleri vebeş çaylarında merak edilen altın değerinde bir tariftir. Mis gibi salçanın kokusu ile üzerinde gezdirilen nar ekşisinin lezzetini hayal edin bir kere. Mersinliler değil sadece sizin de vazgeçilmeziniz olacak kısır tarifini haberimizde bulabilirsiniz.

MERSİN USULÜ KISIR TARİFİ İLE LEZZETİ HAYAL EDİN!

Ev yapımı, güneşte kurutulmuş acı biber salçası ile yapılacak kısırın lezzetini hayal etmeniz mümkün değildir. Birçok yerde kısır yiyebilirsiniz ancak asıl lezzetini Mersin'de bulacağınız bu yemeği ister ara öğünlerde isterseniz çayın yayında tüketebilirsiniz. Hadi gelin Mersin usulü kısır tarifine geçelim...

Recipe of the week: Kısır, the perfect Turkish summer salad | Daily Sabah

NASIL YAPILIR?

Köftelik bulgurumuzu sıcak su ile ıslatılıp 15 dakika bekletilir. Kuru soğanı küçük doğranarak, salça, tuz, kırmızı pul biber karabiber ve domatesler eklenerek iyice yoğrulur. Bulgurun diriliği gittikten sonra maydanoz, taze soğan, salatalık sıvı yağ nar ekşisi ve limonu eklenir tekrar karıştırılır. Servis tabaklarına alınarak isteğe göre domates, salatalık, tursu ve marul ile servis yapılır. Afiyetler olsun.

Nefis Kısır Tarifi — mutfaktaki.com

Kısır İçin Ne Malzeme Gerekir?

5 çay bardağı koftelik bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet kabugu soyulmus küçük doğranmış domates
1 adet kabuğu soyulup küçük doğranmış salatalık
1 demet dogranmıs maydanoz
3-4 adet doğranmış taze soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı nar ekşisi
1 adet limon
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Kısır – Yemek Tarifleri | Hızlı ve Pratik Yemek Tarifleri

Mersin Usulü Kısır tarifi! Mis gibi salçanın kokusuyla nar ekşisinin lezzeti! Kısır nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Yemek mersin usulü kısır tarifi kısır tarifi en kolay kısır tarifi kısır nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.