Mersin mitinginde İmamoğlu ve Yavaş neden yoktu?

CHP'nin Mersin mitingine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın davet etmediği iddiası hakkında yeni gelişmeler var... Olayın iç yüzünü araştıran Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya tarafları arayarak, aldığı cevapları bugün köşesinde paylaştı. Ancak Muharrem Sarıkaya'nın yazısında kritik bir eksiklik vardı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Milletin sesi" sloganı ile yurt gezilerine başladı.

İlk mitingi Mersin'de düzenleyen Kılıçdaroğlu'nun bu organizasyona İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı davet etmediği iddia edildi.

İmamoğlu ve Yavaş’ın yer almadığı mitingde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bulunması bu söylentilerin gerekçesi olarak gösterildi.

Bu konuda en net bilgileri ise mitingden günler sonra da olsa Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya verdi. Ancak Muharrem Sarıkaya'nın aktardığı bilgilerde de önemli "bir" eksik vardı....

Sarıkaya bugün kaleme aldığı "Davet etti mi?" başlıklı yazısında konuyu CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a sorduğunu aktardı.

Habertürk yazarı yaptıkları görüşmeyi şöyle anlattı;

"Bu iddiayı okuduğunu ve şaşkınlık içinde tartışmayı izlediğini belirtti.

“Biz bir tek belediye başkanımızı mitinge davet etmedik ki!..” dedi.

İzmir, Adana Büyükşehir belediye başkanları giderken, Ankara ve İstanbul’un gelmemesinin nedenini sordum, her zamanki sakin üslubu içinde yanıtladı:

“Belediye başkanlarımızdan bazıları aradı ve gelmek istediklerini söyledi. Ben de Genel Başkanımızı aradım ve durumu ilettim. Sayın Genel Başkanımız, ‘Eğer o gün işleri yoksa ve gelmek istiyorlarsa burası kendi mitingleri zaten sormalarına gerek yok; ama programı ve önceden planlı etkinliği olanın da gelmesine gerek yok’ dedi. Ben de arayana bu mesajı ilettim. Dileyen geldi, kimseyi davet söz konusu değildi ki…”"

MANSUR YAVAŞ NEREDEYDİ...

Aynı soruyu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a da yönelttiğini belirten Muharrem Sarıkaya şöyle devam etti;

"Yanıtı farklı olmadı:

“Ben CHP adayı olarak seçilmiş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıyım, kendi mitingime davetle mi gideceğim?”

Gitmeme nedeni hakkında da bilgi aktardı.

Mitingin yapıldığı tarih Dünya Özürlüler Haftası’nın ilk günleriydi, üç ay öncesinden bu güne özgü olarak etkinlikler hazırlanmış.

Özürlü yurttaşlara da Başkan’ın bu etkinliklerde bizzat bulunacağı bildirilmiş.

Durum böyle olunca ve Genel Merkez de “eğer önceden planlı etkinlikleriniz varsa iptal etmeyin” mesajı verdiği için özürlülere yönelik etkinliğe katılmaya karar verilmiş."

İMAMOĞLU'NUN KATILMAMA GEREKÇESİ NEDEN YOK?

Diğer yandan, tecrübeli bir gazeteci olan Muharrem Sarıkaya'nın bu konuyu tartışmanın başat aktörü Ekrem İmamoğlu'na neden sormadığı, sorduysa yanıtının ne olduğunu köşesinde okurlarıyla neden paylaşmadığı kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Mersin mitinginde İmamoğlu ve Yavaş neden yoktu? ile ilgili etiketler Mersin Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.