Mersin Limanı'nda büyük operasyon: 1 ton kokain yakalandı

Mersin Limanı'nda düzenlenen operasyonda Türkiye'de yakalananan en yüksek miktardaki kokainin ele geçirdi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, operasyonda 1 ton kokainin yakalandığını bildirdi.

Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suçlarla mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Mersin Limanı'nda yapılan operasyonda bugüne kadar yakalanan en yüksek miktardaki kokain ele geçirildi. Düzenlene operasyonda yakalanan kokainin miktarının 1 ton olduğu açıklandı.

Ticaret Bakanlığına bağlı gümrük muhafaza ekiplerinin Mersin Limanı’nda gerçekleştirdiği dev operasyonda, ülkemiz tarihinin en yüksek miktarlı kokain yakalamasına imza atıldı. Operasyon neticesinde yasa dışı yollardan ülkemize sokulmaya çalışılan bir tonun üzerinde kokain ele geçirildi.

 

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce yürütülen narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında Ekvator’dan yüklenerek ülkemize gelen ve muz taşıdığı beyan edilen şüpheli bir konteyner Genel Müdürlük ekiplerince takibe alındı. Konteyneri taşıyan geminin Mersin Limanına yanaşmasının ardından Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü NARKOKİM ekipleri ile birlikte harekete geçildi.

Gemiden tahliyesinin hemen ardından şüpheli konteyner X-Ray taramasına sevk edildi. Taramada şüpheli yoğunluk tespit edildi ve devreye narkotik dedektör köpekler girdi. Dedektör köpeklerin de konteynerdeki yüke tepki vermesi üzerine detaylı aramaya geçildi ve konteynerde yüklü eşya içerisine gizlenmiş vaziyette tarihi bir uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı belirlendi. Tespit edilen yüklü miktardaki uyuşturucudan alınan numune, uyuşturucu ve kimyasal madde test cihazı ile analiz edildi ve kokain olduğu anlaşıldı. Yakalanan 1.150 kg kokain, bugüne kadar Ülkemizde tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarlı kokain olarak kayıtlara geçti.

BAKAN MEHMET MUŞ BÖYLE DUYURDU

Ticaret Bakanı Mehmet Muş operasyonla ilgili yaptığı açıklamada Gümrük Muhafaza ekiplerini tebrik etti.

Bakan mehmet Muş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ticaret Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin Limanı'nda 1 ton kokain yakalaması yapılmıştır.

Bu yakalama, Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalamasıdır.

Bu başarılı operasyondan ötürü Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum."

Mersin Limanı'nda büyük operasyon: 1 ton kokain yakalandı ile ilgili etiketler Operasyon Mehmet Muş mersin limanı kokain
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.