Mersin Belediyesi'nde kullanılmayan suya fatura iddiası

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde vatandaşlara kullanılmayan suyun faturası görderildi. Ekim-kasım aylarında gelmesi gereken faturaların erken gönderildiğini bilirten vatandaşlar isyan etti.

Mersin'de vatandaşlar kullanmadıkları suyun faturasını ödeyecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü skandal bir uygulamayla vatandaşlara su faturalarını erken gönderdi. Sabah'ın haberine göre gelen faturalar karşısında mağdur olan vatandaşlar belediyenin çözüm üretemediğini belirterek şikayet etti.

Birol Özgür (56) Emekli:

MESKİ'den vatandaş olarak faturalama sisteminden şikayetçiyiz. Faturaları neye göre kesiyorlar. Her zaman en fazla 50 TL gelen faturam 100 TL'yi aşıyor. Damacana su bile MESKİ'nin suyundan daha ucuz. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin halkın tepkisine rağmen bir çözüm üretmemesi de çok anlamsız geliyor. Bu tahsil edilen fazladan faturaların paralarını Mersin'in hangi yatırımlarında kullanılacak konusunda da vatandaş olarak bir şey göremiyoruz.

Semra Özcoşkun (40) Serbest Meslek:

MESKİ'den faturalar çok yüksek geliyor. 80 TL gelen faturam 170 TL olarak geliyor. 1 aylık faturayı bedelini kullanımı olmadan 2 aylık fatura bedeli olarak ödüyorum. Zamanı geçince de hemen kesinti yapılıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi isyan eden Mersinlileri duymuyor, ya da işine gelmiyor.

Fetlifa Yazgan (52) Serbest Meslek:

MESKİ'den gelen faturalarda, bir ayda iki fatura yansıtılıyor. Vatandaşa yardımcı olunması gereken gerekirken sıkıntı yaratılıyor. Belediyelerin görevi vatandaşa zorluk yaşatmak değil kolaylık yaratmaktır. Uzun süredir kullanmadığımız suyun faturası yansıtılıyor. Şaşkınlık içerisindeyim. Bu skandalın bir an önce son bulmasını istiyorum.

Mersin Belediyesi'nde kullanılmayan suya fatura iddiası ile ilgili etiketler Mersin Belediye fatura
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.