Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar kritik sınırı aştı

Geçtiğimiz gün Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası 8.80 lirayı gören dolar, yeni güne 8.76 liradan başladı. Dolar gün içinde 8,85 TL'ye çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüş oldu.

Geçtiğimiz gün Merkez Bankası Para Politikası Kurulu(PPK) sürpriz bir şekilde politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 18'e çekti. Bunun üzerine dolar/TL 8.65'ten 8.80'e fırladı. Ardından 8.75 civarında dengelendi.

8,85 TL'YE ÇIKTI

Dolar yeni güne ise 8.76 liradan başladı. Gün içinde dolar 8,85 TL'ye çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Artık dünya genelinde merkez bankalarının takip edildiği hafta geride bırakılırken Çinli gayrimenkul devi Evergrande'ın borçlarının temerrüde düşüp düşmeyeceği halen bir risk unsuru olarak duruyor.

Evergrande'a devlet yardımı gelip gelmeyeceği, eğer şirket iflas ederse bunun bir domino etkisi yaratıp yaratmayacağı henüz kesin cevabı olan sorular değil.

Dolayısıyla bu belirsizlik küresel piyasaları tedirgin ediyor.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar kritik sınırı aştı ile ilgili etiketler Dolar Merkez Bankası faiz döviz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.