Merkez Bankası'nın döviz piyasasına 4. müdahalesi yaklaşık 2,5 milyar dolar

Merkez Bankası kurun 14.75’e kadar yükselmesinin ardından bugün döviz piyasasına satım yönünde müdahale etti. Merkez Bankası’nın 1 Aralık’tan bu yana piyasaya yaptığı 4. müdahalenin büyüklüğünün yaklaşık 2,5 milyar dolar olduğu iddia edildi.

Merkez Bankası kurun 14.75’e kadar yükselmesinin ardından bugün döviz piyasasına satım yönünde müdahale etti.

Merkez Bankası yaptığı açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir." denildi. Bloomberg HT ise piyasaya 1 Aralık'tan beri yapılan 4. müdahale olan işlemin büyüklüğünün 2,5 milyar dolar olabileceğini belirtti.

Merkez Bankası'ndan dövize dördüncü müdahalesi sonrası dolar 13,77 seviyesine kadar geriledi.

DAHA ÖNCEKİ MÜDAHALELER

Merkez Bankası, 1 Aralık'taki doğrudan müdahale ile piyasaya yaklaşık 700 milyon dolarlık döviz satışı gerçekleştirmişti. Öğlen yapılan ilk müdahale sırasında 500 milyon dolara yakın olan işlem büyüklüğü, öğleden sonra piyasanın sakinleşmesinin ardından yaklaşık 200 milyon dolar olarak devam etmişti. Merkez Bankası aynı hafta 3 Aralık'ta döviz piyasasına ikinci müdahaleyi de gerçekleştirmişti. Bloomberg HT'ye konuşan kaynaklar ikinci müdahalede toplamda 300 milyon dolarlık, üçüncü müdahalede ise 500 milyon dolarlık satış yapıldığını belirtmişti.

Merkez Bankası'nın döviz piyasasına 4. müdahalesi yaklaşık 2,5 milyar dolar ile ilgili etiketler Merkez Bankası piyasaya müdahale döviz kuru
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.