Merkez Bankası'ndan yeni adım!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, BIST Repo-Ters Repo Pazarı'ndaki fonlamanın bugünden itibaren sıfırlanacağını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası enflasyon raporu sunumunda verilen sıkılaştırma adımlarını takiben yayınladığı yeni açıklamasında BIST Repo-Ters Repo pazarındaki fonlamanın 30 Ekim'de sıfırlanacağını duyurdu.

Açıklamada "TCMB para politikası sıkılaştırma adımlarına devam etmektedir. Bu çerçevede Banka BIST Repo-Ters Repo Pazarı’nda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sınırlı tutarda sağladığı fon tutarını bugün sıfırlayarak sıkılaştırma adımlarına devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Bu atılan adımlarla bankaların Geç Likidite Penceresine de belli tutarlarda yönlendirmesinin beklendiği ve bu adımın ağırlıklı ortalama fonlama faizinin ve BIST repo faizlerinin hızlı şekilde yükselmesini sağlayacağı belirtildi.

Bu kanaldan yapılan fonlama toplam fonlamanın yüzde 5'ini oluşturuyor.

ENFLASYON RAPORU SUNUMUNDA SIKILAŞMA MESAJI

TCMB Başkanı Murat Uysal 28 Ekim'de düzenlenen enflasyon raporu sunumunda sıkılaşma eğiliminin sürdüğünü belirtmişti. Uysal, "Sıkılaşma eğilimimiz sürüyor, yeni adımlar atacak alanımız var. Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para ve likidite politikalarında sıkı duruş sürdürülecektir." ifadelerini kullanmıştı.

28 Ekim itibariyle ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti yüzde 13'ü aşarak 10 ayın zirvesini görmüştü.

Merkez Bankası'ndan yeni adım! ile ilgili etiketler TCMB Merkez Bankası 30 Ekim repo
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.