Merkez Bankası'ndan kritik toplantı: Başkan Kavcıoğlu yatırımcılarla görüşüyor

Merkez Bankası, dün yaptığı dövize müdahalenin ardından kritik bir adım daha atıyor. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu 2 önemli toplantı yapıyor. İlk olarak yerli yatırımcılarla görüşen Kavcıoğlu, saat 16.00'da ise yabancı yatırımcılarla görüşecek.

Merkez Bankası, bugün yatırımcı 2 kritik toplantı yapıyor. İlki saat 11:00'daki Türk yatırımcılarla olan toplantı, saat 16:00'da ise yabancılarla yapılan toplantı olacak. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yerli yatırımcılarla yapılan toplantıda "kredi büyümesi ortalamanın altında" açıklamasını yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle.

Firmalarımızın yatırım iştahı ve istihdam beklentileri geçmiş yıllara göre oldukça yüksek seviyelere gelmiş durumda.

Cari işlemler dengesi , ağustos ve eylül aylarında fazla verdi ve yıllıklandırılmış cari işlemler dengesindeki iyileşme belirginleşerek devam etti.

Mevcut para politikası duruşumuzun 2022 yılının ilk yarısında birikimli etkilerini gözlemleyeceğiz.

Cari işlemler dengesinde kalıcı bir iyileşme için yatırımları destekleyecek, ihracatı artıracak ve ithalatı sınırlayacak uygulamaları ve politikaları önemli görüyoruz. Reeskont kredilerinin sağladığı imkanlar da bu alanlara destek verecektir.

Rezervlerimiz son dönemde istikrarlı bir artış eğilimine girdi. Kararlı bir şekilde rezervlerimizi artırmaya devam edeceğiz.

YABANCI YATIRIMCILARLA TOPLANTI ÖĞLENDEN SONRA

Yabancı yatırımcılarla yapılacak toplantı ise 16:00 olarak planlandı. Toplantılarda; yatırımcı, ekonomist ve analistlerle teknik içerikli görüşmelerin yanı sıra katılımcıların genel makroekonomi, para politikası, finansal piyasalar, bankacılık gibi farklı konulardaki soruları yanıtlanıyor.

 

MERKEZ BANKASI'NDAN DÖVİZ KURUNA MÜDAHALE

 Merkez Bankası dün yaptığı açıklamada, "Sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Merkez Bankasından yapılan açıklamada, “Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Merkez Bankası en son Ocak 2014 tarihinde 3,2 milyar dolarlık doğrudan satım müdahalesinde bulunmuştu.

Merkez Bankası'ndan kritik toplantı: Başkan Kavcıoğlu yatırımcılarla görüşüyor ile ilgili etiketler Merkez Bankası yatırımcı toplantı yerli yabancı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.