Merkez Bankası'ndan Dolar/TL'ye ikinci müdahale

Dolar/TL, gün ortasında 13,89 ile bir rekor daha kırdı. Kurların zirveyi görmesi sonrası Merkez Bankası'ndan döviz piyasalarına bir müdahale daha geldi. Merkez Bankası'nın müdahalesinin ardından dolar/TL'de düşüş yüzde 3'ü gördü.

Merkez Bankası, döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini duyurdu.

TCMB'den yapılan açıklamada; "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir."

Merkez Bankası en son doğrudan satım yönünde müdahaleyi 1 Aralık Çarşamba günü yapmıştı.

PİYASA ANBEAN TAKİP EDİLİYOR

Merkez Bankası'ndan daha önceden yapılan açıklamalarda 'Merkez, elindeki tüm araçları kullanır' vurgusu yapılmıştı. Merkez Bankası tarafından döviz kurlarına ilişkin piyasanın anbean takip edildiği de vurgulanmıştı.

DOLAR 13 LİRANIN ALTINA DÜŞMÜŞTÜ

Müdahale öncesi 13,80 seviyelerinde olan dolar/TL, müdahale sonrası 13 seviyesinin altını görmüştü. 2019-2020 döneminde yaklaşık 128 milyar dolarlık örtülü rezerv satışı yaparak kur artışını frenlemeye çalışan TCMB, en son doğrudan müdahaleyi 23 Ocak 2014 tarihinde, yani yaklaşık 8 yıl önce yapmıştı.

Merkez Bankası'ndan Dolar/TL'ye ikinci müdahale ile ilgili etiketler Merkez Bankası Dolar TL döviz kur
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.