Merkez Bankası yabancı para zorunlu karşılık oranlarında değişiklik yaptı

Merkez Bankası, yabancı para zorunlu karşılık oranlarını 200 baz puan artırdı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla; vadesiz ve 1 yıla kadar vadeli döviz hesapları için zorunlu karşılık oranı yüzde 23'e yükseldi.

Merkez Bankası'nın yabancı para ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TRT Haber'in aktardığı bilgilere göre; vadesiz ve 1 yıla kadar vadeli yabancı para cinsi zorunlu karşılık oranları yüzde 21’den yüzde 23’e çıktı. 1 yıl ve 1 yıldan uzun vadeli yabancı para cinsi zorunlu karşılık oranları da yüzde 15’ten yüzde 17’e yükseltildi.

Vadesiz ve 1 yıla kadar kıymetli maden repo hesapları için zorunlu karşılık oranı yüzde 24, 1 yıl ve 1 yıldan uzun kıymetli maden hesapları için ise yüzde 20 olarak uygulanacak.

Söz konusu oranlar 17 Eylül Cuma gününden itibaren geçerli olacak. Merkez Bankası son olarak 1 Temmuz tarihinde yabancı para zorunlu karşılık oranını yine 200 baz puan artırmıştı.

Merkez Bankası yabancı para zorunlu karşılık oranlarında değişiklik yaptı ile ilgili etiketler Merkez Bankası döviz kararı yabancı para zorunlu karşılık oranları
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.