Merkez Bankası tüm gücünü en etkin şekilde kullanacak

Merkez bankaları itibar kurumlarıdır. Neler yaptığı kadar ne yapacağına dair açıklamaları da çok önemlidir. O nedenle yatırımcılar ve stratejistler banka yönetiminin satır arası sözlerine dikkat eder. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun bugünkü açıklamaları bu açıdan bakıldığında faiz kararının açıklandı günkü kararlılık ve iradenin aynı şekilde devam ettiği görülüyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, enflasyonun 2023 yıl sonunda yüzde 22,3 olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini açıkladı. Kavcıoğlu, bir önceki enflasyon raporunda açıkladığı beklentilere paralel tahminler açıklamış oldu.

Merkez Bankası tüm gücünü en etkin şekilde kullanacak

Ancak Kavcıoğlu’nun en önemli açıklaması fiyat istikrarı kararlılığı ve yatırımların desteklenmesi açıklaması oldu.

Kavcıoğlu, “Fiyat istikrarını sağlama ve sürdürmeye yönelik olarak, sahip olduğumuz tüm araçları en etkin şekilde kullanmaya devam edeceğiz.. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı desteklemek amacıyla hedefli kredi uygulamalarımızı geliştirmeye devam edeceğiz. Kredilerin büyüme hızı ve kompozisyonunun fiyat istikrarını destekleyici yönde ve öngörülen enflasyon patikasıyla uyumlu olmasını temin edeceğiz” dedi.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, "Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş ile birlikte fiyatlama davranışlarının da ekonomik temellerle uyumlu hale geldiğini göreceğiz" diye de beklentisini gösterdi. 
TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun "Enflasyon Raporu 2023-I" sunumunda söyledikleri piyasaların aradığı kararlılığı fazlasıyla taşıyor. Bu açıdan bakıldığında Merkez Bankası politika ve faaliyetleri piyasaların kararlarını olumlu yönde etkileyecek gibi görünüyor.

İBRAHİM AÇAR/ANALİZ

 

Merkez Bankası tüm gücünü en etkin şekilde kullanacak ile ilgili etiketler ekonomi TCMB faiz enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.