Merkez Bankası, kâr dağıtımı ve ihtiyat akçesi aktarımı kararlarını onayladı

Ankara'da olağanüstü toplanan Merkez Bankası genel kurulu tamamlanırken, kâr dağıtımı ve ihtiyat akçesi aktarımına ilişkin kararlar da onaylandı.

Ankara'da olağanüstü toplanan Merkez Bankası genel kurulu sona erdi. Genel kurul gündeminde ihtiyat akçesi ve 2021 yılının kesinleşmemiş bilançosundan hissedarlara kâr payı aktarılması kararlaştırıldı.

MB'nin yaptığı açıklamada 45 milyar TL kâr payı avansı ve 4,3 milyar TL ihtiyat akçesinin hissedarlara dağıtım kararı alındığı aktarıldı.

MB'nin banka ve bireysel hisselerinin hisse yapısı gereği bu dağıtımdan aldıkları paylar çok küçük miktarlarda oluşurken, 49,3 milyar liralık payın neredeyse tamamı Hazine’ye gidecek.

Alınan karar ile ilgili MB'den şu açıklama geldi:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Olağanüstü Genel Kurul toplantısı 3 Şubat 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmiştir.

Genel Kurul toplantısında, Merkez Bankası 2021 yılı dönem kârı üzerinden kâr payı avansı
ödenmesine ve 2020 yılı kârından ayrılan ihtiyat akçesinin dağıtılmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamda ve ilgili mevzuat çerçevesinde;

• 45 milyar Türk lirası kâr payı avans tutarının,
• 4,3 milyar Türk lirası ihtiyat akçesinin

hissedarlara dağıtımına başlanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Merkez Bankası, kâr dağıtımı ve ihtiyat akçesi aktarımı kararlarını onayladı ile ilgili etiketler Merkez Bankası kar payı ihtiyat akçesi Hazine
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.