Merkez Bankası merakla beklenen Şubat 2022 faiz kararını açıkladı: Şubat ayında da sabit tuttu!

Merkez Bankası Şubat 2022 faiz kararını açıkladı. Buna göre Merkez Bankası faizi şubat ayında da faizi sabit bıraktı. Yılın ilk faiz toplantısı olan Ocak ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi yüzde 14 düzeyinde sabit bırakılmıştı.

2022 yılının ikinci faiz toplantısı Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında gerçekleşti. 

MERKEZ BANKASI ŞAŞIRTMADI

Merkez Bankası Şubat 2022 faiz kararını açıkladı. TCMB buna göre yüzde 14 olan faizleri beklentiler doğrultusunda sabit bırakma kararı aldı.

YÜZDE 19'DAN YÜZDE 14'E İNDİRMİŞTİ

Eylül ayında faiz indirim döngüsüne başlayan Merkez Bankası, Eylül’den Aralık ayına kadar 500 baz puan indirerek politika faizini yüzde 19 seviyesinden yüzde 14’e kadar çekmişti. Aralık ayındaki son toplantı metninde Mart ayı sonuna kadar mevcut durumun gözleneceği ifade edilmişti.

PPK METNİNDE BİR ÖNCEKİ AYA BENZER AÇIKLAMALAR

Merkez Bankası'ndan PPK sonrası yapılan yazılı açıklamada bir önceki toplantıdaki metinle benzer ifadeler yer aldı.

TCMB karar metninde alınmış olan kararların birikimli etkilerinin yakından takip edildiğini ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla TCMB’nin tüm politika araçlarında kalıcı liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütüldüğünü ifade etti.

Enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumları, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmelerinin etkili olduğunu söyleyen TCMB sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın tesisi için atılan ve kararlılıkla sürdürülmekte olan adımlar ile birlikte, enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngördü.

 

 

Merkez Bankası merakla beklenen Şubat 2022 faiz kararını açıkladı: Şubat ayında da sabit tuttu! ile ilgili etiketler Merkez Bankası faiz Şubat 2022 merkez
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.