Merkez Bankası duyurdu: Yeni 10 TL'lik banknotlar bugün tedavülde

Merkez Bankası tarafından üretilen yeni 10 TL'lik banknotlar bugün itibarıyla tedavüle girecek. Eski 10 TL'lik banknotlarla birebir aynı olan yeni banknotlarda sadece imzalar farklı olacak. Yeni imzalar, TCMB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile Başkan Yardımcısı Mustafa Duman’a ait olacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), E9 Emisyon Grubu VI. tertip 10 TL banknotların bugünden itibaren tedavüle verileceğini duyurdu.

İMZALAR KAVCIOĞLU VE DUMAN'A AİT OLACAK

TCMB'den yapılan duyuruya göre, E9 Emisyon Grubu VI. tertip 10 TL'lik banknotlarda imzalar TCMB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile Başkan Yardımcısı Mustafa Duman’a ait olacak şekilde yeniden düzenlendi.

TEK FARK ÜZERİNDEKİ İMZALAR

Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II., III., IV. ve V tertipleriyle tamamen aynı özellikleri taşırken, banknotların tüm tertipleri birlikte tedavül edilecek.

 
Merkez Bankası duyurdu: Yeni 10 TL'lik banknotlar bugün tedavülde ile ilgili etiketler TCMB Merkez Bankası banknot
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.