Merkez Bankası Denetim Yönetmeliği'nde görev süresi değişikliği

Merkez Bankası'nda Denetim Genel Müdürü'nün 7 yıl görev yapmış olmasına ilaveten banka dışında en az 3 yıl yöneticilik yapma şartı kaldırıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi.

Merkez Bankası'nın 29 Ağustos 2009'da yürürlüğe giren Denetim Yönetmeliği'nde değişikler yapan yeni yönetmelik, 29 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bir önceki yönetmelikte bulunan, "Denetim Genel Müdürü, bankada denetim elemanı olarak en az yedi yıl görev yapmış olmaya ilaveten genel müdürlük dışında en az üç yıl yöneticilik yapmış bulunanlar arasından, bankanın ilgili düzenlemelerine göre atanır" ibaresi yeni yönetmelikte kaldırıldı. Yeni yönetmelikle, sınavla kuruma yönetici atamasında da değişikliğe gidildi.

Yeni yönetmelikte dikkat çeken bir diğer konu da Genel Müdür'ün Danışma Kurulu'na, denetim raporlarını iade etme yetkisi tanınması oldu.

Yeni yönetmeliğin 9. Maddesi'nde, "Danışma Kurulu, incelediği raporlar arasında mahiyeti itibarıyla uygun görmediği raporları gerekçesini belirtmek suretiyle yeniden düzenlenmek üzere bir defaya mahsus olarak ilgili denetim elemanına iade edebilir. Denetim elemanı, danışma kurulunun görüşü doğrultusunda raporu yeniden düzenleyebileceği gibi, gerekçesini belirtmek suretiyle raporunda değişiklik yapmaksızın danışma kuruluna tekrar sunabilir." ifadeleri yer aldı.

Merkez Bankası Denetim Yönetmeliği'nde görev süresi değişikliği ile ilgili etiketler Merkez Bankası Merkez Bankası Denetim Yönetmeliği Denetim Genel Müdürü görev süresi yönetmelik
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.