Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu açıkladı: Rezervlere bu yıl 50 milyar dolar gelecek

Merkez Bankası Başakanı Şahap Kavcıoğlu dolar kurundaki yükselişle ilgili açıklamalar yaptı. Kurdaki yükselişin büyük bir çoğunluğunun FED Başkanı Powell'dan gelen açıklamalardan kaynaklandığını belirten Kavcıoğlu rezervlere bu yıl 50 milyar dolar geleceğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, T24 ile gerçekleştirdiği görüşmede, faiz ve dolardaki yükselişe ilişkin görüşlerini aktardı.

Dolarda hızlı bir yükseliş için zemin olmadığını belirten Kavcıoğlu, kurdaki artışın çoğunun Fed'in kararları ve Powell'ın açıklamaları nedeniyle gerçekleştiği görüşünde. Faiz indirim kararı sonrasında Türkiye'den 2 milyar dolar civarında yabancı sermaye çıkışı olabileceğini kaydetti.

Başkan Kavcıoğlu, Fed'in bu yıl varlık azaltımına başlamayacağı görüşünü dile getirirken, rezervlere bu yıl 50 milyar dolar geleceğini, doların yükselmesi için bir sebep olmadığını aktardı.

Ayrıca Kavcıoğlu, Türkiye'nin risk priminin yüksek seviyelerde olmasının haksız bir durum olduğunu söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu açıkladı: Rezervlere bu yıl 50 milyar dolar gelecek ile ilgili etiketler Dolar faiz Şahap Kavcıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.