Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu açıkladı... 500 TL'lik banknotlar çıkacak mı?

Son günlerde sosyal medyada gündem olan '500 TL'lik banknot' konusuna ilişkin Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan açıklama geldi. Enflasyon Raporu toplantısında konuşan Kavcıoğlu; "Böyle bir şey konuşulduğunu sanmıyorum. Bir arkadaşın bir tweeti, ciddiye alınacak bir tarafı yok. Böyle bir hazırlığımız da yok" ifadelerini kullandı.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu'nun sosyal medyada 500 TL'lik banknot ve 5 TL'lik madeni para çıkarılacağına ilişkin iddiaları sosyal medyada kısa sürede gündem olmuştu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ikinci enflasyon raporu toplantısında, 500 TL'lik banknot konusuna da değindi. 

 

"BÖYLE BİR HAZIRLIĞIMIZ YOK"

Vatandaşların ya da piyasanın böyle bir beklentisi olmadığını belirten Kavcıoğlu, "Böyle bir şey konuşulduğunu zannetmiyorum. Bir tane arkadaşın bir tweetiyle gündemi bu kadar ciddiye almak doğru değil" diyerek, "Bizim böyle bir hazırlığımız böyle bir beklentimiz, vatandaşın veya piyasanın böyle bir beklentisi yok. Enflasyonun bu noktada biraz artış göstermesi bu işi çok bildiğini düşünen arkadaşların yaptığı bir yorum ciddiye alınacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir hazırlığımız da yok" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu açıkladı... 500 TL'lik banknotlar çıkacak mı? ile ilgili etiketler TCMB 500 tl Şahap Kavcıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.