Merkez Bankası artık her gün kur değeri duyurmayacak

Merkez Bankası, geçtiğimiz hafta başladığı hafta içi her gün saat 11'de kur açıklama uygulamasına devam etmeyecek.

Hafta içi her gün Merkez Bankası tarafından 11:00'de döviz ve altın hesaplarından TL mevduat ve katılım hesaplarına dönüşümde kur belirlenmesi uygulaması artık yürürlükte olmayacak. Bundan böyle Merkez Bankası tarafından her gün rutin olarak belirlenen döviz alış kuru esas alınacak.

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan değişikliklere göre iki ayrı Merkez Bankası tebliği uyarınca söz konusu uygulama vade sonu döviz kuru belirlenmesinde de geçerli olacak.

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğin 4. maddesine eklenen ibareye göre, katılma hesabına sağlanacak getiri, Merkez Bankası'nın katılım bankaları ile açık piyasa işlemleri kapsamında yaptığı bir hafta vadeli geri satım vaadi ile alım işlemlerinde oluşan maliyetten düşük olması halinde aradaki fark, katılım bankacılığı esasları çerçevesinde katılım bankası tarafından karşılanabilecek.

Karşılanmayan kısım için Merkez Bankası ödeme gerçekleştirmeyecek.

Merkez Bankası artık her gün kur değeri duyurmayacak ile ilgili etiketler Merkez Bankası Resmi Gazete kur korumalı tl mevduat
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.