“Merkez Bankası 100 baz puan faiz indirimi yapabilir”

Merkez Bankası'nın yeni faiz kararı merakla bekleniyor. Ekonomist Tuğba Özay, SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur'a yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın 100 baz puan indirim yapabileceğini kaydetti.

Merkez Bankası'nın bir önceki para toplantıda faizi 100 baz puan düşürmesi sonrası çıkacak yeni karar merakla bekleniyor. SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur'un sorularını yanıtlayan ekonomist Tuğba Özay faiz indirimindeki amacın kredilerle iç talebi canlandırmak olduğunu söyledi.

Özay, Merkez Bankası'nın 100 baz puan daha indirim yapabileceğini sözlerine ekledi.

SuperHaber YouTube kanalında açıklamalar yapan Tuğba Özay, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Merkez bankalarının faiz artırdığı bir dönemde biz faiz indiriyoruz. Neden; burada düşük kredilerle iç talebi canlandırarak, büyümeye ve istihdama katkıda bulunmak için. Ama bunu sadece şu an değil, geçmiş deneyimlerimizde de, bundan yıllar önce başka ülkelerin deneyimlerine baktığımızda bu konuda enflasyonist ortamdaki genişlemeci para politikalarının hem daha yüksek enflasyon, hem de daha çok faizle sonuçlandığını maalesef görüyoruz. Devamını bekliyor muyum? Yorumlamalar şu şekilde ayrıldı; yapılması beklenilen ve yapılması gereken. Yapılması gereken böyle bir ortamda faiz artımına gitmek. Ama çekirdek enflasyon baz etkisiyle birlikte önümüzdeki aylarda bir düşüş daha gerçekleştirirse, burada iç talebi destelemek için Merkez Bankası 100 baz daha faiz indirimi yapabilir görünüyor."

“Merkez Bankası 100 baz puan faiz indirimi yapabilir” ile ilgili etiketler Tuğba Özay Merkez Bankası faiz hülya okur

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.