Merkel'den Esed ve Rusya'ya ültimatom!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'de kimyasal silah kullanılması halinde alacakları tavra ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye rejiminin kimyasal silah kullanma ihtimaline ilişkin açıklama yapan Almanya Başbakanı Merkel, "Almanya kimyasal silah kullanımını görmezden gelmeyecek" dedi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley de İdlib'de olası bir kimyasal saldırı ihtimaline ilişkin, "Kimyasal silah kullanılana kadar kenarda durup beklemeyeceğiz. Bu konuda Başkan (Donald Trump) da kamuoyu önünde açıkça konuşarak eğer kimyasal silah kullanılırsa ABD karşılık verecek demek istedi." demişti.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da geçtiğimiz günlerde, "Şu an gündemimizde İdlib’de insani felaketin önlenmesi var." derken, Esad rejiminin olası bir kimyasal silah saldırısının ardından ABD, Fransa ve İngiltere’nin muhtemel ortak operasyonuna Almanya’nın da katılıp katılamayacağına ilişkin Alman Savunma Bakanlığı’nın inceleme yaptığı iddia edilmişti.

Merkel'den Esed ve Rusya'ya ültimatom! ile ilgili etiketler Angela Merkel Suriye almanya başbakanı kimyasal silah
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.