Merkel: Türkiye'nin AB üyesi olabileceğini sanmıyorum

Almanya Başbakanı Angela Merkel, düzenlediği basın toplantısında Türkiye’yi Suriyeli mülteciler konusunda överek, 'Türkiye, Suriyeli mültecilere ev sahipliği yaparak çok iyi bir iş yapıyor' dedi. Ankara ile yakınlaşmak istediğini söyleyen tecrübeli siyasetçi, 'Türkiye'nin AB üyesi olabileceğini sanmıyorum' diye ekledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, başkent Berlin’de düzenlediği basın toplantısında korona virüs salgınından, ülkede etkili olan sel felaketine ve Türkiye ile ilişkilere kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

'ANKARA İLE YAKIN BİR İLİŞKİ İSTİYORUM'

Hem kuantum fizikçisi hem de Almanya Başbakanı olan Angela Merkel, yaptığı açıklamalarda Türkiye'den de bahsetti. 

Açıklamaları sırasında Türkiye’yi Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapması nedeniyle öven Merkel, “Türkiye, Suriyeli mültecilere ev sahipliği yaparak çok iyi bir iş yapıyor. Türkiye ile olan (mülteci) anlaşmanın sürmesini istiyorum. Ankara ile daha yakın ilişki istiyorum” dedi.

TÜRKİYE'NİN AB ÜYESİ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYOR

Türkiye’nin AB ilişkilerine değinen Merkel, “Türkiye’nin AB’ye üye olabileceğini sanmıyorum” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: İHA

Merkel: Türkiye'nin AB üyesi olabileceğini sanmıyorum ile ilgili etiketler Türkiye merkel Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.