Merkel dönemi sona erdi! Maliye Bakanı Olaf Scholz, Almanya Başbakanı seçildi!

Merkel bugün Sosyal Demokrat Partili (SPD) Olaf Scholz’a görevini devretti. Maliye Bakanlığı yapan Olaf Scholz, Federal Meclis'te gerçekleşen oylamanın ilk turunda başbakan seçildi. İşte devir teslim töreninden kareler...

Almanya'da en uzun ikinci Başbakan olan Merkel devri resmen sona erdi. 

26 Eylül'de yapılan genel seçimlerden galip çıkan Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile kuracağı yeni hükümette Başbakanlık yapacak Olaf Scholz görevini bugün Merkel'den devraldı.

İLK TURDA BAŞBAKAN SEÇİLDİ

Almanya Federal Meclisi'ndeki oylamada Sosyal Demokrat Parti Milletvekili ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, ilk turda başbakan seçildi. Scholz'un resmen göreve gelmesinin ardından Merkel de başbakanlığı halefine devretti.

İşte  töreninden kareler...

Merkel dönemi sona erdi! Maliye Bakanı Olaf Scholz, Almanya Başbakanı seçildi!

Merkel dönemi sona erdi! Maliye Bakanı Olaf Scholz, Almanya Başbakanı seçildi! - Resim : 2

Merkel dönemi sona erdi! Maliye Bakanı Olaf Scholz, Almanya Başbakanı seçildi! - Resim : 3

MERKEZ, KOHL'DAN SONRA EN UZUN SÜRE BAŞBAKANLIK YAPAN İKİNCİ KİŞİ 

Ülkede, 2005'te başbakan seçilen Merkel, Almanya tarihinde 16 yıl 16 gün veya 5 bin 860 gün ile Helmut Kohl'dan sonra en uzun süre Başbakanlık yapan ikinci kişi oldu. Almanya ve Avrupa siyasetinin 16 yılına damgasını vuran Merkel, 1954'te Hamburg'da papaz bir baba ve öğretmen bir annenin kızı olarak dünyaya geldi.

Merkel dönemi sona erdi! Maliye Bakanı Olaf Scholz, Almanya Başbakanı seçildi! ile ilgili etiketler Almanya seçim Olaf Scholz Başbakan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.