Merih Demiral: Ronaldo'ya Türkçe öğretiyorum

A Milli Takım kampında basının karşısına geçen yıldız stoper Merih Demiral, İtalya-Türkiye maçı öncesi "içerden" bilgiler verdi. 23 yaşındaki futbolcunun, Juventus'un süper yıldızı Ronaldo'yla ilgili söyledikleri dikkat çekici... İşte Merih Demiral'dan samimi bir röportaj...

A Milli Takım'ın 30 milyon euroluk stoperi Merih Demiral, Avrupa'da Türk futbolculara karşı bakışı değiştirdiklerini söyledi. Juventus'un 23 yaşındaki yıldızı "Bizler biraz da olsa bakış açısını değiştirdik. Avrupa'da Türklerin başarısı konuşuluyor, artık herkes bunu görüyor. Gençler olarak ne kadar oynarsak geriden gelen nesle de şans tanıyoruz. Bizim için güzel şeyler söylüyorlar. Başarılı olup insanların güvenini boşa çıkarmak istemiyoruz" dedi.

EURO 2020'de gruptaki ilk maçta İtalya ile Roma'da oynanacak maça ilişkin görüşlerini aktaran Merih, "Maç maç bakmak lazım. İlk maçımız İtalya'ya karşı olacak. Onu yendikten sonra emin adımlarla devam etmek istiyoruz. Güzel olacağına eminim. Güzel ortam var. Gençler ve ağabeylerimizle dayanışma var. Herkes birbiri için oynuyor. Bu çok önemli. Güzel başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Merih Demiral: Ronaldo'ya Türkçe öğretiyorum

JUVENTUS'TA HERKES TÜRKÇE GÜNAYDIN DİYOR 

Juventus'la 2024'e kadar sözleşmesi bulunan Merih Demiral, Massimiliano Allegri'yle yeniden anlaşan İtalyan devindeki ortamdan bahsetti. Merih, Juventus kampında İbrahim Tatlıses'in şarkısını söylemesiyle ilgili, "Herkes bir şarkı söylüyordu. Ben de İbrahim Tatlıses'ten 'Haydi söyle'yi söyledim. Kimse anlamadı, makarası çok döndü. İki sene önce Portekiz'deydim ,  şimdi Ronaldo'ya bu şarkıyı söylüyorum. Çok güzel duygu" değerlendirmesinde bulundu.

Juventus'ta iyi bir ortam olduğunu kaydeden Merih, "Çok şakalaşmalar oluyor. Takım arkadaşlarıma Türkçe kelimeler öğretiyorum. Ronaldo da çok öğrenmek istiyor. Ona Türkçe 'Günaydın.' diyorum. Herkes bana aynı şekilde hitap ediyor. Ronaldo ve Dyabala da bana İspanyolca öğretiyor" şeklinde konuştu.

BUFFON, GÜNEŞ'E İMZALI FORMA GETİRMİŞ

Juventus yaşayan efsanesi Gianluigi Buffon'un Şenol Güneş'e imzalı forma gönderdiğini söyleyen Merih, "Buffon da milli takımı takip ediyor. Çok iyi ve mütevazı bir insan. Maçlarımızı izliyor. Onun gibi bir figürle oynamak, takım arkadaşı olmak ayrı bir gurur. Her zaman destek veriyor. Tabii İtalya maçında ülkesini destekleyecektir ama gönlünün bir tarafında olacağımı düşünüyorum. Bizi izlemesi güzel duygular oluşturuyor" dedi.

Juventus'tan ayrılmayan hazırlanan ama futbola devam sinyalleri veren 42 yaşındak Buffon'a Güneş'in de eski kaleci olduğunu söylediğini aktaran Merih, "Buffon, hocamız Şenol Güneş'e imzalı forma gönderdi. Şenol hoca da mutlu oldu. Buffon'un bunu düşünüp forma göndermesi güzel. Ben 15 yaşındayken böyle bir şey olacağını söyleseler, inanamazdım"   ifadelerini kullandı.

Merih Demiral: Ronaldo'ya Türkçe öğretiyorum - Resim : 2

HEDEF İLK MAÇI KAZANMAK

Milli takımın final hedefiyle ilgili soruyu yanıtlayan Merih, "Finalden ziyade ilk maçımızı kazanmak ilk hedef olacak. Dışarıdaki insanları da izliyoruz, onların beklentileri çok büyük. Bizden güzel şeyler bekliyorlar. Bu bizi mutlu ediyor, gurur verici bir durum. Şu an için İtalya maçına odaklandık. Onu kazanırsak gerisi gelecektir." şeklinde konuştu.

Futbol hayatını sürdürdüğü İtalya ile karşı karşıya gelmeleriyle ilgili soruya Merih, şu yanıtı verdi:

"Benim için büyük anlam ifade ediyor. Ne olacağı belli olmaz. İyi de geçebilir, kötü geçebilir. Elimizden gelenin iyisini yapacağız. Benim için de İtalya’da İtalya'ya karşı oynamak özel olacak. Juventus'ta aramızda bu konuda şakalaşıyorduk. Onlar da milli takımı takip ediyorlar. Bana takılıyorlar, ben onlara takılıyorum. Hepimiz bu anı bekliyoruz. İtalya'da oynayan Türk oyuncular için bu maç özel olacak."

Milli oyuncu Burak Yılmaz’ın attığı gollere dair takım arkadaşı İtalyan stoper Chiellini'nin sürekli konuştuğunu vurgulayan Merih, "Bana sürekli onu soruyorlardı.' Yılmaz nasıl? Onu izliyoruz' diyorlar. Hakan Çalhanoğlu'nu söylüyorlar. Onlar bizi takip ediyor. Juventus'un yardımcı hocası İtalya Milli Takımı'nda da antrenör. Onunla muhabbetlerimiz geçiyor. Güzel anılar ve sohbetler oluyor. Futbolcularımızı biliyorlar. Böylesine tatlı rekabetin olması benim için özel." şeklinde görüş belirtti. (AA)

Merih Demiral: Ronaldo'ya Türkçe öğretiyorum ile ilgili etiketler Merih Demiral Juventus A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.