Meriç Nehri'nde çocuğu boğulan annenin cezadan kaçtığı iddiası asılsız

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçerken bir kız çocuğunun akıntıya kapılarak boğulduğu, annesinin ise kurtulduğu olaya ilişkin açıklama yaptı. Başsavcılık, söz konusu olayda annenin aldığı ceza nedeniyle kaçtığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Türkiye'den yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek isteyen bir anne ile kız çocuğu kendilerini bekleyen bota binerken akıntıya kapılarak Meriç Nehri sularında kayboldu, olayda kız çocuğu boğularak hayatını kaybederken anne kurtarıldı.

'ANNE CEZA ALDI' İDDİASI

Söz konusu olay sonrası bazı haber siteleri ve sosyal medyada annenin Yunanistan'a aldığı bir ceza nedeniyle kaçmaya çalıştığı iddia edildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı bu iddialara ilişkin bir açıklama yaptı.

'HABER VE PAYLAŞIMLAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR'

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "terör suçlamasından kaçan annenin çocuğunun Meriç Nehri'nde boğulduğuna" yönelik yapılan bazı haber ve paylaşımlar sebebiyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Paylaşımlarda yer alan "annenin aldığı cezadan dolayı kaçtığı" şeklindeki iddiaların doğru olmadığının altı çizilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türkiye’den Yunanistan'a 4 Mart 2021 günü saat 05.00 sularında yasa dışı yollarla geçmeye çalışan anne N.T'nin yanında bulunan çocuğun, botlarının alabora olması sebebiyle Meriç Nehri sularına kapılarak boğulduğunun ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile nehirde başlatılan arama işlemlerinde saat 15.00 sularında cansız bedeni bulunan çocuğun aynı gün otopsi işlemi yapılarak cenazesi yakınlarına teslim edilmiştir. Anne N.T. hakkında herhangi bir arama-yakalama kararı bulunmadığı anlaşılmış ve olayla ilgili mağdur sıfatıyla beyanı alınmak suretiyle adli işlemler sonuçlandırılmıştır. Sosyal medyada anne hakkında ceza verildiği ve bu cezadan kaçtığı şeklindeki haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır."

Meriç Nehri'nde çocuğu boğulan annenin cezadan kaçtığı iddiası asılsız ile ilgili etiketler Edirne Yunanistan Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı meriç nehri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.